Zagorje Tehnobeton sudjeluje u izgradnji novog terminala zagrebačke Zračne luke

Objavljeno: 05.03.2012. 15:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: aerosvijet.com

Varaždinska građevinska kompanija Zagorje Tehnobeton trebala bi sudjelovati u izgradnji novog terminala zagrebačke Zračne luke vrijednog čak 236 milijuna eura.

Potvrdili su nam to i iz varaždinskog građevinskog diva dodavši da za sada ne mogu komentirati posao budući da francuski konzorcij koji će financirati izgradnju još uvijek nije službeno odabrao njihovu ponudu kao najpovoljniju. 

Neslužbeno smo doznali ipak da je to samo pitanje formalnosti tako da bi uskoro francuski konzorcij, kojeg čine kompanije Bouygues Batiment International i Aeroports de Paris Management, to trebao i službeno potvrditi. 

Osim varaždinskog Zagorja kao jedan od većih izvođača radova trebao bi sudjelovati i zagrebački Viadukt.

Varaždinski graditelji div Zagorje Tehnobeton potvrdio se na taj način kao jedna od vodećih hrvatskih građevinskih kompanija, a to bi trebalo pomoći kompaniji da nastavi ostvarivati dobit u teškim kriznim vremenima.

Unatoč činjenici da je u protekle tri godine zabilježen veliki pad građevinskih investicija, Zagorje se vrlo dobro snalazi na tržištu i ostvaruje višemilijunsku dobit.

Prema podacima objavljenim na njihovim internet stranicama, Zagorje je 2010. godinu završilo s prihodom od 167 milijuna kuna te su ostvarili dobit od 3 milijuna kuna.  

Posao izgradnje novog terminala zagrebačke Zračne luke posao je vrijedan 236 milijuna eura, a veliki dio tog kolača trebalo bi uzeti Zagorje Tehnobeton.  

Francuski će konzorcij sljedećih 30 godina državi za koncesiju platiti ukupno 87,2 milijuna eura, a uz iznos koncesije državi će uplaćivati i postotak od prihoda.

Nakon isteka koncesije u trajanju od trideset godina, Zračna luka bi se trebala vratiti u vlasništvo države. 

Gradnja novog terminala trebala bi početi najkasnije krajem ove godine, a novi terminal trebao bi biti u funkciji tijekom 2015. godine.

Komentari