Zagorje - Tehnobeton predao zahtjev za otvaranje predstečajne nagodbe

Objavljeno: 02.06.2014. 13:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Prema priopćenju koje smo dobili iz tvrtke Zagorje - Tehnobeton d.d. na temelju odluke Uprave uz podršku Nadzornog odbora dana 30. svibnja 2014. godine predan je prijedlog Fini za otvaranjem postupka predstečajne nagodbe.

Priopćenje tvrtke Zagorje - Tehnobeton prenosimo u cijelosti

Svjesni opće situacije u gospodarstvu koja je u najvećoj mjeri zahvatila građevinski sektor, te koja je direktno utjecala na poslovanje tvrtke Zagorje – Tehnobetona d.d. zadnjih godina, bilo je nužno donijeti odluku za riješene problema nelikvidnosti, a s tendencijom opstanka i budućeg razvoja tvrtke.

Pokretanje predstečajnog postupka optimalno je rješenje za financijsko i operativno restrukturiranje Zagorje – Tehnobetona d.d. kako bi se stabilizirali poslovni procesi i vratila konkurentnost na nivo značajnog regionalnog poslovnog subjekta u graditeljskom sektoru.

Razumijevanje naših vjerovnika nam je od izuzetne važnosti, stoga se nadamo da su jasna vizija nove Uprave i dosadašnji projekti završeni tijekom proteklih godina, garancija oporavka Zagorje – Tehnobetona d.d. i nastavka poslovanja u budućnosti.

Zagorje-Tehnobeton d.d. će kroz postupak predstečajne nagodbe, kao što je već spomenuto, vršiti financijsko i operativno restrukturiranje na način intenziviranja poslovanja u proizvodnji prefabriciranih AB elemenata, gradnji objekata visokgradnje uz zadržavanje proizvodnje elektroprograma, betonske galanterije i betona, kao i jačanje politike ljudskih resursa koja je osnovni uvjet za postizanje kvalitete i poslovne izvrsnosti.

Uprava naglašava važnost podrške od strane svih poslovnih partnera, privatnih i državnih institucija. Vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima, a u cilju očuvanja poslovne tradicije, postići zajedničke dogovore i pozitivno rješenje nastale situacije, te zadržati važnost i značaj Zagorje – Tehnobetona d.d. u gospodarskom smislu ove regije.

Komentari