Zagorje Tehnobeton svoje mjesto pronašlo u zemljama u regiji

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 21.12.2010. 19:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Priznanja varaždinske Gospodarske komore, osim Zagorja, dobili su i Koka, Gumiimpex, Elcon, vlasnik Hydromata Slavko Canjuga, osnivač Gumiimpexa Rudolf Kirić te Stjepan Šafran

Varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton lani je povećala prihod 7,5 posto, unatoč teškoj ekonomskoj situaciji, a trenutačno je u njoj 870 radnika. Tijekom 2007. i 2008. godine poduzeće je moderniziralo pogon za proizvodnju armiranobetonskih montažnih konstrukcija, kontinuirano ulaže u nove zaposlenike i stipendira učenike.

To su samo neki od razloga zbog kojih je Zagorje Tehnobeton od varaždinske Gospodarske komore dobilo Kristalnu kunu za višegodišnju izvrsnost.

- Prošla je godina bila teška zbog krize za sve sektore u gospodarstvu. No, snašli smo se, a snalazit ćemo se i dalje te u bitno promijenjenim uvjetima na tržištu pronalazit ćemo mjesto za svoju tvrtku. Možda ne toliko u Hrvatskoj koliko u regiji. Već smo sada angažirani u Srbiji, Makedoniji i Kosovu, radimo za privatne investitore, a nadam se da ćemo doći i u druge susjedne države – kazao je direktor Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić.

Napomenuo je kako gospodarstvo u Hrvatskoj nije pod povećalom javnosti, nego se ona više bavi političkim, neživotnim stvarima.

- Treba se više baviti onima koji stvaraju nove vrijednosti, a to je privatni sektor. Građevinski sektor ovisan je o promjenama politike i kada politika odluči smanjiti javne radove, to građevinski sektor pogađa. Očekujem od Vlade, grada, komore, svih nadležnih institucija da stvaraju uvjete za ulaganja i da rade na privlačenju stranih investitora. Tada će posla biti za sve – kazao je Bunić.

Predsjednik Županijske gospodarske komore Čedomil Cesarec ističe kako u svim granama gospodarstva postoje poduzeća koja su se snašla u krizi, pronašla inovativne mehanizme i podigla se. Takva bi poduzeća, smatra, trebala biti primjer u Hrvatskoj.

Među njima su i ostali dobitnici priznanja komore – Koka, kao najuspješnija velika tvrtka, Gumiimpex-GRP kao najuspješnije srednje poduzeće te Elcon, kao najuspješnije malo poduzeće. Vlasnik i direktor Hydromat-Inženjeringa Slavko Canjuga dobio je plaketu za inovativnost, a osnivač Gumiimpexa Rudolf Kirić za životno djelo. Stjepan Šafran, vlasnik Vinarije Šafran, dobio je priznanje za razvitak vinarstva i vinogradarstva.

VLM

Komentari