Zagrebački holding tužio Coning i Zagorje zbog - 3.500 kuna

Objavljeno: 10.05.2012. 15:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Zagrebački holding krenuo je u sređivanje stanja unutar poslovne jedinice Vodoopskrba, ali na neočekivani način: utuživanjem Coning inženjeringa i Zagorje tehnobetona, i to zbog potraživanja od 3.527,63 kune, piše Ivica Kruhoberec za Tportal.hr.

Dok se očekuje rasplet afere Watergate, odnosno zasad nepoznatog broja ilegalnih priključaka na zagrebački vodoopskrbni sustav zbog kojeg je pretrpljena šteta koja se procjenjuje između 20 i 60 milijuna kuna, Zagrebački holding odlučio je zatvoriti barem neke rupe iz kojeg mu curi voda, odnosno novac.

Za to se, međutim, odlučio na dvojbeni način: utuživanjem Coning inženjeringa i Zagorje tehnobetona zbog potraživanja od 3.527,63 kuna.

Holding je podnio tužbeni zahtjev varaždinskom Trgovačkom sudu koji je za srijedu zakazao ročište na kojem je sve riješeno za nešto više od pola sata.

Naime, punomoćnik Coning inženjeringa priznao je dug od 3.527,63 kuna koji je nastao zbog različitog obračuna utrošene vode u stanovima ulici Kamenarka.

Te su stanove gradili varaždinski građevinari koji su bili i odgovorni za trošenje vode i druge komunalne usluge sve do trenutka dok ih nisu prodali kupcima.

Više pročitajte OVDJE

 

Komentari