Zamjenik ministra Leverić na sjednici županijskog Savjeta za gospodarstvo

Objavljeno: 09.06.2014. 15:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači u ponedjeljak je održana treća sjednica Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije, savjetodavnog radnog tijela Županijske skupštine u pitanjima gospodarstva i međuregionalne suradnje.

Predsjednica Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju doc. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa uvodno je naglasila kako je ovo tematska sjednica na temu "Uloga poslovnih zona u privlačenju investitora", čiji cilj je analizirati postojeće stanje s investicijama, posebno u Varaždinskoj županiji te razmotriti mjere za poboljšanje investicijskog ciklusa.

Uz župana Varaždinske županije Predraga Štromara i njegovog zamjenika Alana Košića, sjednici je prisustvovao zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić koji se osvrnuo na Zakon o strateškim ulaganjima, Strategiju o poticanju investicija u Republici Hrvatskoj 2014-2020, ulogu jedinica regionalne i lokalne samouprave u privlačenju investicija te dosadašnjim aktivnostima u privlačenju investicija.

Zakon o strateškim investicijskim projektima RH predstavile su voditeljica Službe za provedbu mjera za poticanje investicija iz Ministarstva gospodarstva Linda Kasalo Malić i voditeljica Službe za zakonodavni okvir Sanja Rajaković Pedljo.

Komentari