Zamjenik župana Košić na Okruglom stolu o poljoprivredi

Objavljeno: 11.06.2014. 19:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ured Predsjednika RH/Tomislav Bušljeta

Ured predsjednika Republike Hrvatske u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizirao je okrugli stol na temu "Poljoprivreda i proizvodnja hrane u Hrvatskoj u EU okruženju".

Skup je organiziran da se naglasi uloga poljoprivrede i industrije utemeljene na poljoprivredi, posebice u europskom kontekstu, a uz Predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ivu Josipovića, ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, niz profesora s Agronomskog fakulteta iz Zagreba, okruglom stolu su prisustvovali i predstavnici hrvatskih županija, među njima i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić.

- Na okruglom stolu su se mogle čuti sve pozitivne, ali i negativne strane naše poljoprivredne politike te brojne slabosti u poljoprivredi koje su rezultat višedesetljetnog lošijeg planiranja- rekao je zamjenik župana te dodao kako je okrugli  stol bio izvrsna prilika za formiranje novih ideja i ciljeva u poljoprivrednoj politici.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nakon okruglog stola je kazao kako su u izradi dva najvažnija dokumenta za Ministarstvo poljoprivrede – program ruralnog razvoja i novi model izravnih potpora. Jakovina očekuje da će se u drugoj polovici ove godine dobiti formalna potvrda Europske komisije za program ruralnog razvoja i da će se od rujna početi s raspisivanjem prvih natječaja. Što se tiče novog modela izravnih potpora od 2015. do 2020., model će 1. kolovoza biti predan EK i tu će se moći iskoristiti sve one sheme koje se do sada nisu iskoristile.

Komentari