Zbog odštete Biotehnološkom parku, Grad Varaždin ušao u minus

Objavljeno: 01.04.2015. 14:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Zoran Stanko

Zbog isplate odšetete Biotehnološkom parku od 5,3 milijuna kuna, koliko je bilo dogovoreno raskidom ugovora, Grad Varaždin je s jučerašnjim datumom iskoristio mogućnost odobrenog minusa. 

S obzirom na to da zasad potreban novac nije bio osiguran, a novac je Biotehnološkom parku trebao biti isplaćen do kraja ožujka, odlučeno je da se ulazi u odobreni minus. Informaciju nam je potvrdio sam gradonačelnik Goran Habuš.

- Da, točno je da je Grad ušao u odobreni minus, međutim s današnjim danom samo od 300 tisuća kuna. Ostatak je pokriven likvidnim sredstvima, dakle iz redovnog poslovanja. Grad se kao i svatko može zadužiti u minusu, a pokriti ga moramo do kraja ove godine - rekao nam je gradonačelnik Goran Habuš. 

S obzirom na novo zaduženje, gradonačelnik je najavio ili povećanje prihoda ili rezanje nekih postojećih investicija kako bi se minus pokrio. 

- Do kraja godine moramo minus pokriti, što znači da imamo devet mjeseci vremena. Ili ćemo povećati prihode, ili ćemo rezati neke postojeće investicije. Ne mogu ništa sad tvrditi, ali postoji i mogućnost prodaje zemljišta nove poslovno-industrijske zone, zemljišta što nam se vraća raskidom ugovora s Biotehnološkim parkom - rekao je Habuš. 

Što se tiče raskida ugovora s Biotehnološkim parkom, odšteta od 5,3 milijuna kuna jučer je uplaćena od strane Grada Varaždina. 

- Očekujem da će se sutra riješiti prijenos zemljišta u zemljišno-knjižnom odjelu te da će Gradu biti vraćeno zemljište od 700 tisuća kvadrata uz istočnu obilaznicu koje želimo pretvoriti u poslovno-industrijsku zonu - istaknuo je gradonačelnik. 

Komentari