Žene valja ohrabrivati za poduzetnički poduhvat

Objavljeno: 03.06.2011. 17:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

U konferencijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin organiziran je motivacijski seminar na kojem su hrvatske ambasadorice ženskog poduzetništva – Ivana Nikolić, Zita Bračko Matulić, Mirjana Rinkovec i Danijela Komar, pred pedesetak žena, održale zanimljiva predavanja i predstavila svoja iskustva u pokretanju i vođenju vlastitog posla.

- Tehnološki park Varaždin je, zajedno sa svojim projektnim partnerima – Hrvatskom gospodarskom komorom, TERA TEHNOPOLIS-om iz Osijeka i Visokom školom za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje «Nikola Šubić Zrinski» iz Zagreba, nastavlja svoju misiju pokretanja poduzetništva utemeljenog na znanju i inovacijama. Kako je poduzetništvo žena prepoznat, a neiskorišten potencijal, kako u gospodarstvu Europske unije, tako i u gospodarstvu Hrvatske, Tehnološki park Varaždin je s partnerima pokrenuo projekt Mreža ambasadorica ženskog poduzetništva «EnterpreneuerSHEp Croatia», kao dijela velike obitelji Europska mreža ambasadorica ženskog poduzetništva. Primarni cilj ovog projekta je ohrabriti žene kako bi u poduzetništvu vidjele šansu, a ne nužnost. Žene često osjećaju nedostatak razumijevanja društvene okoline kao i nedostatak samopouzdanja kada je riječ o upuštanju u rizik poduzetničkih pothvata i otvaranja vlastitih tvrtki – istaknula je Emilija Žuvić, konzultantica za EU projekte i financije u Tehnološkom parku Varaždin.

Kako je seminar o ženskom poduzetništvu imao izuzetan odaziv žena različitog obrazovnog profila i dobnih skupina, u Tehnološkom parku Varaždin najavljuju novi seminar u rujnu ove godine, nakon čega će započeti organizirati i trodnevne radionice o poduzetništvu, kako bi sve zainteresirane žene dobile korisne informacije za pokretanje vlastitih poduzetničkih pothvata.

Komentari