ŽK Varaždin: Pokrenut prekogranični projekt „Drvarnica“

Piše: eVarazadin.hr

Objavljeno: 22.01.2014. 13:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Županijska komora Varaždin započela je provoditi aktivnosti projekta „Šuma i drvo-Drvarnica“ koji je odobren na trećem javnom natječaju u okviru prekograničnog programa Slovenija-Hrvatska. Cilj ovog projekta vrijednog 231 tisuću eura je uspostava lokalnih lanaca u šumarsko-drvnoj industriji kroz integraciju privatnih vlasnika šuma i izravnih potrošača.

Provedba projekta će doprinijeti promicanju gospodarskog rasta i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u drvnoj industriji u pograničnom pojasu u Sloveniji i Hrvatskoj, te stabilizaciji prihoda vlasnika šuma i  malih i srednjih poduzeća te posrednog očuvanja radnih mjesta.

Partneri u projektu koji će trajati sljedećih 15 mjeseci, uz HGK-Županijsku komoru Varaždin, su Poljoprivredno-šumarska komora Slovenije-Zavod Maribor kao vodeći partner, te razvojna agencija Varaždinske županije  AZRA, Hrvatski šumarski institut, Hrvatske šume-Šumarija Varaždin, Regionalna obrtnička i poduzetnička komora Maribor, Šumarski institut Slovenije i Udruga vlasnika šuma Slovenije.

Županijska komora Varaždin u projekt će uključiti tvrtke iz drvne industrije i povezati ih s komplementarnim poslovnim sektorom u Sloveniji radi zajedničkog nastupa na tržištu putem organizacije poslovnih susreta i edukacijskih aktivnosti.

Komentari