Zlatna kuna: Preloški Šestan Busch najbolja mala hrvatska tvrtka

Objavljeno: 29.02.2012. 09:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Po izboru Hrvatske gospodarske komore najbolja mala tvrtka u Hrvatskoj je Šestan Busch iz Preloga, proizvođač antibalističkih kaciga i druge vojne opreme, a tvrtka Omco Croatia iz Huma na Sutli proglašena je najboljom velikom hrvatskom tvrtkom i dodijeljena im je  nagrada "Zlatna kuna" za izvrsnost poslovanja u 2011. godini.

Omco Croatia bavi se proizvodnjom alata za izradu staklene ambalaže, u čemu je vodeća europska i jedna od najvećih svjetskih tvrtki. Od 1997. godine u sastavu je grupe Omco International sa sjedištem u Belgiji, piše Poslovni.hr

Nagrade Zlatna kuna dodijeljene su i najboljoj maloj i srednjoj tvrtki, kao i najboljoj banci i osiguravatelju.

Najbolja mala tvrtka je Šestan Busch iz Preloga, proizvođač antibalističkih kaciga i druge vojne opreme, a u kategoriji srednjih tvrtki Zlatnu kunu osvojila je tvornica dječje hrane Vivera iz Gline.

Najboljom bankom proglašena je Erste&Steiermärkische Bank, a najboljim osiguravajućim društvom Euroherc.

Zlatnu kunu za inovaciju dobio je Boris Balać, direktor i vlasnik tvrtke INTECO, za autonomni robot za hidrodinamičku obradu betonskih i metalnih površina. 

Zlatnu kunu za velike tvrtke uručio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić koji je upozorio da je Hrvatska danas na 80 posto industrijske proizvodnje iz 1990. godine.

Komentari