21. IZLOŽBA VINA UDRUGE PEHARČEK

Zlatni pehar poznatom ivanečkom vinogradaru Berislavu Gečeku

Objavljeno: 29.06.2020. 18:13

Zadnja izmjena: 29.06.2020. 18:23

Dvadeset i sedam zlatnih, 63 srebrna i 9 brončanih priznanja uručeno je ponosnim vlasnicima najboljih vina berbe 2019. godine u sklopu 21. izložbe vina koju je prošlog vikenda u Ribičkom domu organizirala Udruga vinogradara i vinara Peharček iz Ivanca.

Poznatom ivanečkom vinogradaru Berislavu Gečeku, čiji je rajnski rizling suhi ocjenjivačka komisija proglasila šampionskim vinom, zlatni pehar uručio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

- Potencijal vinskih bregova podno Ivančice je velik i zato razmišljajte o načinu na koji vašu proizvodnju možete okrupniti kako bi vaša vina dobila na većoj prepoznatljivosti, komercijalnosti i cijeni, poručio je gradonačelnik okupljenim vinogradarima.

- Zadovoljni smo i kvalitetom vina, koja stalno raste, ali i s puno sorata koje plijene pažnju. Većina ocijenjenih vina vrlo su kvalitetna i budite uvjereni da mnogi ugostitelji i vlasnici vinoteka prate ovakva ocjenjivanja i njihove rezultate te da nakon toga nalaze načina da dođu do vas, naglasio je predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva Izložbe, Davor Hižak.

Ocijenjena su 104 vinska uzorka koja su, osim članova Peharčeka, na ocjenjivanje dostavili i drugi vinogradari iz Varaždinske, ali i Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Izložba je održana pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

 

Komentari