dioničari još nisu poznati

Košćecu produljen mandat predsjednika Uprave Varteksa - evo koje su promjene

Objavljeno: 05.02.2018. 18:16

Zadnja izmjena: 05.02.2018. 18:26

Foto: Arhiva

Miljenko Vidaček i Nenad Davidović zbog isteka mandata razriješeni su dužnosti članova Uprave Varteksa d.d. Odluka je to Nadzornog odbora koji je Zoranu Košćecu produljio mandat predsjednika Uprave, a za novog člana Uprave, kako doznaje poslovni.hr, imenovao  Krešimira Sečeka.

Novi član Uprave Varteksa, kako piše isti portal, menadžer je s međunarodnim  iskustvom u operativnom vođenju poduzeća i consultingu. Karijeru je započeo na Novom Zelandu, a nastavio u Hrvatskoj u Deloitte Adria, gdje je od 2004. do 2009. vodio regionalni odjel poslovnog savjetovanja za proizvodna poduzeća. Kasnije je bio izvršio direktor u proizvodnim i distribucijskim poduzećima u Hong Kongu, Vijetnamu i Hrvatskoj, a prije dolaska u Varteks izvršni direktor DOK-ING-a.

Isti portal objavio je da je završena dokapitalizacija Varteksa u kojoj je gotovo udvostručen temeljni kapital ovog dioničkog društva, međutim imena novih dioničara, naročito je li među njima i britanski „rescue“ fond Valtegra, u Varteksu nisu željeli otkriti. To bi se trebalo znati sljedeći tjedan, nakon što Depozitarij ažurira knjigu dioničara, no poslovni.hr spekulira da je u dokapitalizaciji sudjelovao najveći pojedinačni dioničar Nenad Bakić koji je uoči upisa imao 17 posto dionica.

Komentari