sukob se nastavlja

Fond solidarnosti Čačić širi na varaždinske obrtnike, kaže: "Budući da nije Čehok..."

„Budući sa nemamo informaciju da je Grad Varaždin objavio javni poziv za ovakvu vrstu isplate, danas smo otvorili poziv za obrtnike da se jave za pomoć Varaždinske županije“, rekao je na današnjoj konferenciji za medije župan Radimir Čačić...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.04.2020. 11:26

Zadnja izmjena: 28.04.2020. 13:45

„Budući sa nemamo informaciju da je Grad Varaždin objavio javni poziv za ovakvu vrstu isplate, danas smo otvorili poziv za obrtnike da se jave za pomoć Varaždinske županije“, rekao je na današnjoj konferenciji za medije župan Radimir Čačić.

Varaždinska županija time je proširila mogućnost dobivanja pomoći u iznosu od 3 – 5 tisuća kuna i za obrtnike na području Grada Varaždina, koji, podsjetimo – nisu bili obuhvaćeni ranije iz razloga što je županijska vlast bila stava kako je „nesolidarno“ da obrtnici s područja grada imaju priliku dobiti dvije pomoći, a ostali obrtnici s područja županije samo jednu, onu županijsku. Grad Varaždin bio je, pak, stava kako je riječ o "diskriminacijskoj odluci". Time se, dakle, nastavlja sukob na relaciji Grad Varaždin – Varaždinska županija, započet na protekloj sjednici gradskog vijeća, na kojoj su Reformisti iskazali stav kako Grad Varaždin oslobađanjem od komunalne nakande „samo nešto ne uzima, a ništa ne daje“.

Javilo se 628 obrtnika

Za pomoć Fonda solidarnosti Varaždinska županije, kako je nadalje rečeno, javilo se 628 obrtnika, 283 zahtjeva su odobrena, a još 60-ak njih biti će odobreno. „Interes je velik“, kazao je župan Radimir Čačić, dodajući kako su još preostala sredstva (500.000,00 kuna) koja je Županija dobila od države na ime zatezne kamate zbog neplaćanja JPP projekata. Uz garanciju Varaždinske županije, kako je naglašeno, obrtnici mogu dobiti i kredit do 50.000 kuna, a po posve jednakim uvjetima to će kredite i pomoć sada će moći koristiti i obrtnici s područja Grada Varaždina.

Komentari