Po prvi puta Varaždinska županija daje bespovratne potpore u segmentu turizma i to u iznosu od milijun kuna, te je s današnjim datumom otvoren javni poziv tako da se svi građani mogu javiti i dobiti bespovratne potpore za rast turizma odnosno za razvoj nove turističke priče, a to su kuće za odmor s pričom.

Tako je posebna savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević još jednom ponovila problem u iskorištenju turističkih potencijala Varaždinske županije, a to je nedostatak smještajnih kapaciteta "zato je Županija u suradnji s Turističkom zajednicom osmislila jedinstveni projekt Kuća za odmor s pričom čiji cilj je povećanje broja noćenja, produljenje sezone, registracija novih smještajnih kapaciteta te unapređenje turističke kvalitete usluge".

- Jedan od najvažnijih razloga zašto smo krenuli u ovaj projekt je da u našoj Županiji 1/3 JLS-ova nema niti jedan registrirani smještajni objekt. A kada tome pribrojimo i JLS u kojima je registriran jedan ili dva smještajna objekta dolazimo do podatka da čak 15 općina ili 53 % JLS-a nije ostvarilo niti jedno noćenje – rekao je Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Varaždinske županije Mladen Jakopović je objasnio kako su financijska sredstva za dodjelu potpora u iznosu od ukupno milijun kuna osigurana su u proračunu Varaždinske županije.

Inače, natječaj će biti otvoren do 28. ožujka ove godine, a Županija će sufinancirati do maksimalno 50% ukupnih prihvatljivih troškova, pri čemu minimalno sufinanciranje iznosi 3 tisuće kuna, dok je maksimalan iznos do 30 tisuća kuna, bez PDV-a, s time da će maksimalni iznos ovisiti o broju primljenih prijava i ostvarenom broju bodova prijave.

 

Komentari

26.02.2019. 14:38h Zadnja izmjena: 26.02.2019. 15:43

Foto: Viktor Hranić