Horoskop za Svibanj 2018.


LJUBAV: Društveni život Ovnova tijekom svibnja 2018. godine je dosta aktivan, što pridonosi razbijanju monotonije kod parova koji su duže zajedno i pomaže Ovnovima koji nisu u vezi da nađu srodnu dušu lakše. Govor će teći glatko i na sve ćete ostavljati snažan dojam. Ipak, između 7. i 8. svibnja budite oprezniji, jer zbog prevelikog idealiziranja može doći do razočaranja ili bi mogli povjerovati u sve što vam kaže osoba koja vas neodoljivo privlači. Mogli bi se naći u dosta neugodnoj situaciji, čak povezanoj s novcem zbog osobe čiji šarm će vas zavesti i zato budite na oprezu. Netko tko vas zavodi možda nema iskrene interese. Imajte na umu da ljubav ništa ne košta! U drugoj polovici mjeseca  obiteljski život Ovnova će postati bolji, iako i tada može doći do nesporazuma i svađa. Venera, vladar kuće veza Ovna prolazi kroz vašu kuću obitelji i doma  19. svibnja. Voljena osoba možda će željeti preurediti vaš dom. Neki Ovnovi mogu se prisjetiti starih vremena i okusa ljubavi iz mladosti ili ljubavi koja je na neki način povezana s mjestom odrastanja ili možda čak prijatelja ili prijateljice iz djetinjstva. Svibanj završava intenzivno, s dozom ljubomore, emocionalnim previranjima ili ucjenama. Mogli bi dati obećanja koja nećete biti u stanju ispuniti. Kada bi ih ispunili osjećali bi se u zamci ili ograničeno uvjetima. Ipak, naći ćete način da postignete dogovor koji odgovara i vama i voljenoj osobi. Obostrano povjerenje bit će ponovno uspostavljeno, a strast jača.

POSAO: Prvi dio svibnja, točnije 7. i 8. svibanj donose zbunjenost kada se radi o prihodu i profesionalnom životu. Shvatit ćete da sami sebe zavaravate kada se radi o novcu. Oklijevanje vam nimalo neće pomoći, već će povećati rizik. Vrlo lako može doći do svađa s radnim kolegama i nadređenim osobama, posebno nakon 11. svibnja. Ako se uspijete suzdržati i ako budete sabrani, te manje šefujete drugima, tada će se okolnosti preokrenuti vama u korist i dolazi do napretka u vašoj karijeri i do bolje zarade. Mogli bi dobiti povišicu ili dodatno zaraditi ili ćete čuti dobre vijesti vezano za novac. Ako ste sigurni da za posao koji radite trebate biti više plaćeni, sada je pravo vrijeme da o tome popričate, ali nemojte očekivati da će to biti lako ostvarivo! Pregovori u ovom periodu imaju određenu težinu zbog toga što lako izgubite strpljenje i stvari brzo mogu eskalirati. Kod kuće razmislite o činjenicama, pripremite se, priložite dokumentaciju, ako treba po datumima, po učinku, nemojte samo riječima pokušati nešto dokazati i na temelju riječi zahtijevati nešto. Oko sredine mjeseca oprezno s novcem! Ali i s nekim ljudima koji vas mogu pokušati prevariti. Nakon 20. svibnja nemojte se razbacivati s novcem, radije pokušajte uštedjeti nešto ili tražite savjet od osobe koja ima iskustva u ulaganju novca.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Tijekom svibnja 2018. godine imat ćete puno energije, ali bi ju mogli gubiti na sukobe i rasprave. Isplanirajte aktivnosti kako se ne bi posve iscrpili. Ako poželite potući se s nekim, vrijeme je da svoju energiju usmjerite prema fizičkim aktivnostima, trčanju ili vježbanju. U suprotnom bi mogli ozlijediti čak i sebe ili bi mogli oštetiti nešto u svom domu ili na poslu. Živite zdravijim životom, krećite se, budite aktivni, ali odmjereno, jer vam treba i vrijeme za odmor.

LJUBAV: U svibnju 2018. godine morat ćete pokazati više takta kako bi održali dobar odnos s voljenom osobom, ako ste u braku ili dugoj vezi. Ako inzistirate da bude onako kako vi želite, ponajprije kada se radi o dekoriranju doma i potrepštinama, vrlo brzo će atmosfera postati napeta i frustrirajuća. Nakon 11. svibnja može doći do žustrih rasprava s voljenom osobom. Nemojte zanemariti želje voljene osobe. Na sreću, pomirenje može biti strastveno. Od 13. svibnja bit ćete uočljiviji i uživat ćete u flertu, pustolovinama i iznenađenjima. S voljenom osobom neće vam biti dosadno u spavaćoj sobi. Usponi i padovi pomoći će vam da ponovno procijenite vaš brak ili dugu vezu i spoznati ćete što nije kako treba u vašem ljubavnom životu. Rješenja već imate u svojim rukama, iako bi voljena osoba mogla prolaziti kroz period u kojem i neće biti spremna na kompromise. Budite blagi, strpljivi, prilagodite se i više vremena posvetite otvorenoj komunikaciji, iz srca. Ako se tako postavite, tada kraj svibnja donosi toplu, ugodnu i harmoničnu atmosferu.

POSAO: Merkur, planet novca Bika, prolazi kroz vašu 12. kuću i do 13. svibnja stvari vezane za novac nisu u potpunosti jasne, zato pažljivo raspolažite svojim novcem. Nije povoljan period za velike planove, vrlo lako može doći do gubitka. Budite oprezni! U zadnjoj dekadi moglo bi biti poteškoća, ali imat ćete pomoć i podršku obitelji. Na poslu neće biti značajnog pomaka, čak može doći do faze mirovanja, posebno u prvom dijelu mjeseca. To je povoljno vrijeme za procjenu situacije, za postavljanje pitanja samome sebi, gdje sebe vidite dalje i kojim smjerom želite krenuti. Uran, planeta koja vlada vašom karijerom i društveno - profesionalnim statusom, ulazi u Bika 15. svibnja. Donosi vam preokrete i promjene. Imat ćete potrebu da izmijenite neke stvari i tako iznenadite okolinu. Planeta akcije, Mars, aktivira vašu kuću karijere 17. svibnja. Imat ćete onaj dobar osjećaj da se stvari kreću pravim smjerom, ali ponajprije kroz suradnje i partnerstva. Budite iskreni i otvoreni u pregovorima. Venera, vladar Bika, ulazi u vašu kuću komunikacija 19. svibnja. Zadnja dekada svibnja povoljna je za sastanke, druženja, za to da se vaš glas čuje, posebno kada se radi o vašem profesionalnom životu. S lakoćom ćete sklapati poslovna prijateljstva i dobre ugovore. Prilike pred vama su obećavajuće, pa će se potencijalni nesporazumi sa suradnicima i partnerima razriješiti.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Budite aktivni i nemojte se zbog svega brinuti, posebno kada je riječ o odnosima s drugima. Sunce je u Biku do 21. svibnja 2018. godine. Daje vam energiju, vitalnost i na stvari gledate pozitivno. To je dobro, posebno za one s kroničnim bolestima, jer se stanje može intenzivirati sredinom mjeseca. Ali, ne trebate strahovati, ako se dobro brinete o sebi i slušate savjet doktora, osjećat ćete se puno bolje.

LJUBAV: Venera, vladar kuće ljubavi Blizanca, se nalazi u Blizancima sve do 19. svibnja 2018. godine. Vaše ljubavne želje bit će izraženije ili ćete ih vi direktno izraziti, bez suzdržavanja. Upustit ćete se u flertove, osvajanje, ljubavne igre, zavođenje i izazove. Uživat ćete u pažnji koju će vam pokloniti osoba koja vas privlači. Pazite, nemojte slati krive signale! Žeđ za flertom može se krivo protumačiti, imajte to na umu, posebno ako ste u braku. Tijekom svibnja očekujte iskušenja, uključujući i ona ekstremna, ali nemojte sve stavljati na kocku. Jupiter, vladar partnerstva i braka Blizanaca, pravi trigon s Neptunom. To je aspekt koji otvara vrata romantici, pomirenju i otkrivanju zajedničkih ideja i ciljeva. Nakon 18. svibnja većina Blizanaca uživat će u podršci i razumijevanju voljene osobe ili će doseći točku u kojoj brak neće biti monoton ili obaveze neće biti samo nešto što se mora odraditi. Ipak, neće sve biti med i mlijeko. U periodu od 25. do 27. svibnja 2018. godine poželjet ćete biti sami, nećete otvoreno pokazivati svoju ljubav ili ćete smatrati da vas voljena osoba ne cijeni dovoljno li da se ponaša sebično. Na neki način poveznica u vašem odnosu može biti novac. Ograničenja će vam pomoći da spoznate da li je vaša veza građena na solidnim temeljima ili ne.

POSAO: Početkom svibnja 2018. godine imajte na umu da oni s kojima se upuštate u ogovaranja isto tako ogovaraju i vas, a to može štetiti vašem profesionalnom ugledu. Najbolji način da se postavite je da budete direktni i oprezniji  kako između vas i poslovnih partnera ne bi došlo do nesporazuma i do krivih zaključaka. Puno je trzavica na poslu, ponekad se mogu dogoditi krize ega, neki preokreti mogu se pojaviti i mogli bi se puno kretati što donosi i puno više stresa. Druga polovica svibnja povoljnija je za putovanja, poslovna putovanja, ako se ne upuštate u rizik. Novac bi vam, isto tako, mogao proklizati kroz prste, posebno ako dopustite drugima da utječu na vas, posebno prijateljima. Nemojte drugima posuđivati novac niti vi posuđujte novac od drugih. Određena dobit koju očekujete mogla bi biti odgođena i morat ćete snaći sa svotom s kojom raspolažete u novčaniku. Nećete se moći osloniti niti na prihode voljene osobe, jer primanja mogu biti manja ili se voljena osoba neće slagati s vašim odlukama. Izbjegavajte kockanje i financijska nagađanja i nemojte se razbacivati s novcem samo zato da ostavite dobar dojam.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Nerviranje nije dobro za vaš želudac i ako inače imate problema s tim, stanje se sada može još i pogoršati. Zato bi trebali naći aktivnosti koje vas smiruju. Možda vam može pomoći meditacija ili masaža, SPA tretman i slično. 21. svibnja 2018. godine Sunce ulazi u Blizance i možete očekivati više energije i vitalnosti. Isto tako, optimističnije ćete gledati na život. Bit će trenutaka slabosti i stresa kojeg uzrokuju različiti strahovi. Neće štetiti ako obavite kontrolu i pretrage, posebno ako imate određenih poteškoća.

 

LJUBAV: S retrogradnim Jupiterom u kući ljubavi Raka i retrogradnim Saturnom u vašoj kući veza, imat ćete puno posla kada se radi o ljubavnom životu. Ne možete očekivati da se dogode čuda. Budite strpljivi, odlučni i nemojte se hvatati za prošlost! Sve do 16. svibnja 2018. godine Mars je zajedno sa Saturnom i Plutonom u kući veza Raka, muteći vodu i gurajući vas u akciju. Postavit ćete se zrelo prema obavezama. Ako ste u dužoj vezi i voljena osoba želi brak, a vi se ne osjećate spremno ili osjećate pritisak, zatražite još vremena, otvoreno i iskreno. Svađa i neočekivanih preokreta bit će više u periodu od 11. do 19. svibnja 2018. godine, a nakon toga mirenje. Voljenoj osobi nemojte zamjerati. Potaknite ju na razgovor i zajedno pokušajte naći rješenja. Ovo je dobar period da odredite zajedničke planove i ciljeve. Mars, planeta ljubavi Raka, ulazi u vašu 8. kuću i označava period u kojem će vas preplaviti strast, dogodit će se fatalna privlačnost i bit će iskušenja. Čak iako ste dugo zajedno i može se činiti da više nema nade, vaš ljubavni život bit će začinjen i preplavit će vas strast. Budite oprezni, postoji rizik da uđete u kompliciranu vezu u kojoj će biti dosta sukoba ili bi mogli biti ostavljeni s emocionalnim ožiljcima. Venera, planeta ljubavi i veza, ulazi u Raka 19. svibnja 2018. godine i potiče društveni život. Zahvaljujući tome vaši usamljenički dani privesti će se kraju ili ćete izaći iz rutine u ljubavnom životu.

POSAO: U profesionalnom životu mogli bi ostvariti značajan pomak. Prilike su pred vama, privući ćete nove klijente ili partnere. Možda neće sve teći brzo kako se nadate. Naći ćete se u situacijama u kojima vam neće sve odgovarati i tada dobro razmislite o odlukama. Vrijeme je da razmislite o određenim starijim suradnjama i dogovorima ako smatrate da vas nešto na neki način koči u napretku. Drugi dio mjeseca je povoljniji za timski rad i grupne projekte ili one društveno - socijalne. Početkom mjeseca novčana situacija neće biti sjajna kako biste željeli i mogli bi zaključiti da trebate poduzeti neke stvari mimo zakona, ali nemojte si komplicirati život nepotrebno, jer na taj način nećete ostvariti dobit. Od 14. svibnja situacija se počinje poboljšavati i pritječe vam više novca, možda i simbolična nagrada. Pazite na troškove. Ako niste posve sigurni u odluku, radije odgodite novčane dogovore i ulaganja, posebno nakon 21. svibnja kada Sunce, vladar novca Raka, prolazi kroz vašu 12. kuću, pa je rizik gubitka veći, uglavnom zbog neopreza, nemara, možda čak i pohlepe.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : Metež u ljubavnom životu i napor koji uložite u poboljšanje stvari ili pokušaji da shvatite što morate napraviti mogu vas psihički iscrpiti. Mogu se dogoditi nezgode zbog nedostatka pažnje ili požurivanja. Ako ne možete izbjeći rasprave, morate naći vremena za opuštajuće aktivnosti u kojima uživate, poput hobija. Osjećat ćete se puno bolje.

LJUBAV: Početkom mjeseca voljena osoba mogla bi se požaliti da previše vremena provodite na poslu i da nemate dovoljno vremena za druženje s osobama koje volite, dom, djecu i kućne obaveze. Razgovarajte smireno i otvoreno o tome i može se dogoditi čudo. Zajedno možete naći najbolja rješenja i održati harmoničan odnos. Važno je da i djelima dokažete da mislite ozbiljno ono što kažete i da pokažete da ste voljni mijenjati stvari. Neki Lavovi mogli bi se odlučiti za raskid ili može doći do nepredviđenog razdvajanja u drugoj dekadi mjeseca. 16. svibnja Mars aktivira vašu kuću veza i brak i donosi dodatan entuzijazam i strast, ali može probuditi i želju za dominacijom. Nestrpljenje pri poslagivanju stvari vodi u sukobe, posebno ako se radi o starijim problemima. Mogli bi povrijediti voljenu osobu, ali to ne donosi rješenje. Dopustite voljenoj osobi da se izrazi i zajedno donesite odluke. Nemojte misliti samo na sebe. Jupiter, vladar kuće ljubavi Lava, još je uvijek retrogradan i zato može doći do odgoda, ako želite nekog osvojiti. Neki Lavovi mogu biti zbunjeni, ne znajući radi li se samo o prijateljstvu ili postoji nešto više. U nekim slučajevima obitelj neće odobravati vašu ljubavnu vezu.

POSAO: Tijekom svibnja 2018. godine karijera će vam biti na prvom mjestu. Sa Suncem u vašoj 10. kući sve do 21. svibnja i s Venerom, vladarem kuće karijere Lava, u vašoj 11. kući sve do 19. svibnja, imate sve preduvjete da vas se primijeti, da se izborite za sebe, da poberete plodove svog rada. Bit ćete unaprijeđeni ili ćete primiti nagradu za svoj rad ili će javnost saznati za vaše kvalitete. Uz zalaganje i ambicije stvorit ćete si ime i bit ćete prepoznati u društvu. Novi putevi prema uspjehu će vam se otvoriti. Novčana situacija će se popraviti. Uz zaradu kroz posao neki Lavovi će zahvaljujući suradnicima dobiti zeleno svjetlo i ostvariti neke financijske ciljeve. Najbolje ćete se snaći kroz grupne aktivnosti, udružene poslove, poslove putem interneta, suradnje s velikim poduzećima, organizacijama i slično. Ritam na poslu je vrlo dinamičan i zahtjevan tijekom svibnja. Činit će vam se da pokušavate ostvariti nemoguće, da ne napredujete i da kamo god krenete nailazite na prepreke, te da se ne možete osloniti na nikog drugog osim na sebe. Prisustvo Marsa u vašoj kući posla, sve do 16. svibnja, daje vam fizičku i psihičku snagu koja vam je potrebna kako bi uspjeli napredovati u profesionalnom životu. Vjerojatno ćete ono što zamislite i morati sami napraviti, jer se za sada ne možete osloniti na druge.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Napor koji ćete ulagati u ljubavnom i poslovnom životu iscrpit će vas ako se ne organizirate dobro i odvojite dovoljno vremena za opuštanje i odmor. Imunitet bi vam mogao pasti ili bi mogli upasti u zamku pretjerane brige uznemirenosti. Umor vrlo lako vodi do neopreza, pa može doći do raznih ozljeda i nezgoda. Budite oprezni

LJUBAV: Veze Djevica tijekom svibnja 2018. godine su tmurne i turbulentne. Dosta brzo ćete skakati iz jednog pogleda na situaciju do suprotnog, od nepovjerenja , sumnje i ljubomore do uljepšavanja dalje budućnosti. Neke Djevice razmišljat će o zarukama ili braku, ali ovo nije povoljan period za donošenje takvih odluka. Zapravo, stvari i ne mogu teći glatko zato što su Jupiter (vladar kuće veza Djevice) i Saturn (vladar kuće ljubavi Djevice) retrogradni. Izbjegavajte sukobe, posebno u periodu od 6. do 19. svibnja. Iskoristite harmoničan aspekt između Jupitera i Neptuna i potrudite se komunicirati na tolerantniji i ljubazniji način s više povjerenja i ljubavi prema voljenoj osobi. Pozabavite se nekim starijim temama oko zajedničkog života ili planovima vezano za dom. Druga polovica mjeseca povoljna je za mirenja, razjašnjavanje situacije i usklađivanje na intelektualnom nivou, te otkrivanje rješenja s kojima ćete oboje biti zadovoljni. Kada ostvarite skladnost, razmišljat ćete o putovanju koje vam može pomoći da se oslobodite stresa i da probudite stare strasti. 19. svibnja Venera ulazi u 11. kuću Djevice. To je kuća društvenog života, sklapanja novih prijateljstva (čak i na daljinu), a može se čak i roditi ljubav s nekim koga ste do sada smatrali samo prijateljem.

POSAO: Venera (planeta novca) prolazi kroz vašu 10. kuću i 19. svibnja ulazi u vašu 11. kuću, što znači da ćete tražiti način da povećate prihode, kroz posao, a možda će neki planovi biti povezani s državnim institucijama. Zbog profesionalnih postignuća mogli bi postati na neki način poznati ili privući interes javnosti. To će podići vaše samopouzdanje i osjećaj vrijednosti i sposobnosti da ostvarite materijalnu neovisnost. U zadnjoj dekadi mjeseca novac vam pristiže kroz grupne aktivnosti ili timski rad. Na neki način može se raditi i o preporuci prijatelja, te otvaranju vrata koja vode do važnih ljudi koji vam mogu pomoći u karijeri ili da ostvarite financijske ciljeve. Posao ili suradnja s velikim poduzećima nije u vašem najboljem interesu. Merkur, vladar Djevice i karijere Djevice, sve do 18. svibnja nalazi se u 8. kući Djevice, zatim prelazi u 9. kuću Djevice i upliće se u nekoliko dinamičnih aspekata koji neće proći bez poteškoća. Kako bi dobili materijalnu pomoć od drugih (voljene osobe, prijatelja, rođaka ili banke, državnih institucija i slično), morat ćete proći kroz teže periode u kojima će biti rasprava, svađa, sumnji i suprotstavljanja. Uran, vladar kuće posla Djevice, pridružuje se Merkuru u vašoj 9. kući 15. svibnja. U drugom djelu mjeseca bit će više poslovnih putovanja. Od 16. svibnja Mars kuću posla Djevice čini dinamičnijom i donosi vam više hrabrosti i želje da eksperimentirate s novim poslovnim metodama, ali i nepopustljivost i neprilagodljivost u odnosu s radnim kolegama i podređenima.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Previše putovanja može vas iscrpiti. Nekoliko starih poteškoća mogu se odjednom pojaviti, a neke mogu postati kronične. Zato je jako važno da se više posvetite svom zdravlju i bez panike! U periodu od 13. do 19. svibnja bit ćete skloniji nezgodama, posebno na poslu ili povezano s poslom. Budite oprezni i izbjegavajte nagle pokrete i opasne situacije.

 

LJUBAV: Ljubavni život Vaga tijekom svibnja 2018. godine je nemiran. Možete očekivati puno neočekivanih promjena i preokreta, možda čak i kod kuće. Situacija će se zakuhati i može doći do svađa oko pozajmica i zajedničkog kućnog proračuna, posebno nakon 15.svibnja kada Uran napusti kuću partnerstva i uđe u kuću intimnosti i zajedničkih sredstava. Činjenica je da nećete biti spremni iskreno se otvoriti i reći što želite i očekujete i to vam nimalo neće pomoći. Nakon 15. svibnja glavni interesi u ljubavnom životu bit će usmjereni prema intimnosti, obostranom poštovanju, zajedničkim dobrima, tajnama i izvanbračnim vezama. Mars, planeta veza Vage, ulazi u vašu 4. kuću i tu boravi do 16. svibnja, zatim ulazi u vašu 5. kuću što govori o interesima voljene osobe za dom, obitelj i djecu. S Marsom u vašoj 5. kući strast može eksplodirati na neočekivan način, voljena osoba može biti privlačna kao na početku i vaša moć zavođenja raste. Ako niste u vezi, sada možete lako naći partnera, ali morate biti oprezni, jer bi vas mogla privući osoba koja je u vezi. Kritičan period za Vage,što se tiče ljubavnog života je od 11. do 19. svibnja 2018. godine, a nakon toga situacija se smiruje i odnos postaje harmoničniji i jasniji. Sada možete razgovarati na zreo i konstruktivan način oko neugodnih tema i možete donijeti teške odluke.

POSAO: Zabrinuti ste i želite naći način da povećate priljev novca, ali u prvoj polovici svibnja skloni ste iluzijama i pretjeranom optimizmu. Vaši su ciljevi nerealni. Novac vam neće lako pritjecati, ali će vam pritjecati i pazite kako s njime raspolažete. Ne trošite na nepotrebno ili na stvari za koje pomišljate da mogu popraviti dojam koji ostavljate na druge. Poslovna partnerstva mogu postati nestabilna. Prolazite kroz teži period i morate se prilagoditi, ponovno definirati neke stvari i provjeriti financijsko stanje. Troškovi vezani za dom i obitelj mogu se povećati, ali možete očekivati neočekivanu dobit - novac koji će vam pasti na dlan. Jednako lako mogli bi imati neočekivane troškove. Budite oprezni. Povoljan period za karijeru, ugled i društveni status dolazi nakon 19. svibnja kada Venera, vladar Vage, dođe u vašu 10. kuću. Lakše ćete se istaknuti i izboriti za sebe, iznad vaših očekivanja, a vaš trud će biti prepoznat. Bit ćete cijenjeni i moguće su nagrade za vaš rad. Nemojte izgubiti glavu!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Profesionalan život Vaga pun je stresova ovaj mjesec i nestabilnosti, a to se može odraziti na zdravlje. Na sreću, dobiti ćete podršku kada se najmanje budete nadali i to će vam puno značiti. Od 13. do 19. svibnja budite oprezni, jer tada može doći do nezgoda, padova i ozljeda.

 

LJUBAV: Tijekom svibnja 2018. godine glavna okupacija bit će vam ljubav, ljubavni život, strast i romantika. Od 13. svibnja Merkur stimulira vašu kuću partnerstva i braka. Dijalozi i priznanje osjećaja godit će voljenoj osobi. Venera, vladar veza Škorpiona, je sve do 19.svibnja u vašoj 8. kući. Sunce do 21. svibnja obasjava vašu kuću partnerstva, a zatim prelazi u vašu 8. kuću. To znači da je pred vama obećavajuć period pun strasti i fatalne privlačnosti. Ako ste u vezi, osjećat ćete veću povezanost s voljenom osobom i bit će više povjerenja među vama. Ako niste u braku, razgovarat ćete o ulasku u brak i o zajedničkoj budućnosti. Značajan događaj za Škorpione je ulazak Urana u 7. kuću Škorpiona 15. svibnja, a to je kuća partnerstva i braka. Tu će ostati sve do 2026. godine i to je period definiranja i napretka odnosa, iznenađenja i nepredviđenih preokreta, naglih raskida ili ulaska u brak. Harmoničan aspekt između vladara kuće ljubavi Škorpiona, Jupitera i Neptuna, nadahnjuje vas kroz svibanj. Bit ćete sanjivi, raspoloženi za romantiku, čak ćete idealizirati situacije, bit ćete voljni opraštati, dati dovoljno prostora voljenoj osobi, i koliko god nevjerojatno zvučalo, mogli bi postati lakovjerni. Zato budite oprezni, posebno kada se radi o novim vezama. Neki Škorpioni nadmašit će sami sebe kada se radi o obećanjima, o ostavljanju dobrog dojma, jer ćete biti spremni poduzeti bilo što i riskirati kako ne bi iznevjerili voljenu osobu ili osobu koju želite osvojiti. Kraj mjeseca je povoljan za Škorpione koje ne zanima veza na duge staze.

POSAO: Tijekom svibnja 2018. godine napredak u profesionalnom životu, poslovni uspjeh i zarada oslanjaju se na partnerstva, suradnje i zajednička ulaganja. S druge strane, Jupiter, vladar prihoda Škorpiona, je retrogradan i u Škorpionu. Koliko god dobiti imali kroz druge, koliko god prilika se ukaže, koliko god zarade imali od prethodnih pothvata, ako ne znate kako točno napraviti proračun novac će vam proklizati kroz prste. Isto tako, nemojte nametati svoje mišljenje, nemojte poticati rasprave i svađe, nego i drugima dopustite da pojasne svoje poglede. Pregovaranje nije udaranje šakom o stol. Iza 11. svibnja imat ćete sjajne uvjete za potpisivanje novih ugovora, za pridobivanje novih klijenata ili kupaca, za pronalazak novih suradnika ili ulagača, ali bit će nesporazuma. U periodu od 13. do 19. svibnja niz događanja potresti će i izokrenuti ono što je do tada bilo jasno i očito u dogovorima. Zbog svog ega mogli bi nešto uništiti. Vrlo lako može doći do svađa i rivalstva. Sa Saturnom u vašoj 3. kući teško ćete pronalaziti prave riječi, ideje i argumente. Nakon 18. svibnja imat ćete bolju moć koncentracije, donosit ćete mudrije odluke vezane za novac i posao. Vaša popularnost raste,  zajedno s tim i novac.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: U prvoj polovici svibnja bit ćete puni energije, društveni i samopouzdani. Nemir i vjerojatnost pretjerivanja sredinom svibnja mogu vas iscrpiti i izazvati zdravstvene probleme. Mogli bi osjećati sve više i više umora, pa je najbolje da više vremena provodite kod kuće, u svom gnijezdu, i da se dovoljno odmarate kako bi napunili baterije. Nemojte ni pokušavati popraviti stvari kod kuće, posebno ako niste dobri u tome. Mogli bi se ozlijediti.

 

LJUBAV: Za Strijelce svibanj 2018. godine je povoljan mjesec za ljubav. Ovo je sjajan period da svoju ljubav iskažete osobi do koje vam je istinski stalo, da izađete iza zastora i priznate ono što osjećate. Ako niste u vezi, sada je pravo vrijeme da napravite prvi korak. Nakon 13. svibnja, oni koji su u braku uložit će puno truda u odnos, kao i oni koji su u vezi. Ako ste na početku veze, tada ćete voljenoj osobi otkriti svoje dugoročne planove za vašu budućnost. Unatoč svemu, može doći do nesporazuma kada se radi o novcu ili o tome koliko jedno drugom vrijedite. Voljena osoba mogla bi vam prigovarati zbog uvjerenja da ne razmišljate dovoljno ozbiljno kada je riječ o vašoj karijeri i povećanju prihoda. Od 21. svibnja Sunce obasjava kuću partnerstva Strijelca i u dobrom je odnosu s Marsom, planetom koja vlada vašom kućom ljubavi, flerta i igrama zavođenja. Povoljan je period za ljubav na daljinu ili za pronalazak rješenja kako bi ostvarili bolje mogućnosti za oboje. Dovoljno ste sretni, jer je vaš odnos dovoljno strastven, romantičan, intenzivan i intelektualna kompatibilnost ide s tim u paketu. Ako niste u vezi, u ovom periodu upoznati ćete vrlo zanimljivu osobu koja može ispuniti vaše snove o braku, to je netko s kime ćete imati onaj osjećaj da se dugo vremena poznajete i s kime će kročenje kroz život biti istinska pustolovina.

POSAO: Čini se da vam novac stvara nevolje u zadnje vrijeme i raspolaganje s novcem postaje sve teže i teže. Svibanj 2018. godine donosi ozbiljna iskušenja za vašu zrelost kada se radi o priljevu novca i učinkovitom upravljanju sredstvima. Imate sjajne profesionalne i materijalne ambicije, ali ste skloni olako shvatiti stvari, zaletjeti se u nepotreban rizik pri traženju jednostavnijih rješenja. Vrijeme je da iskoristite svoje kreativne sposobnosti, svoje talente i da svoje vještine izbrusite. Ako ste nezadovoljni, razgovarajte sa svojim šefom. Uz retrogradnog Saturna, zajedno sa Plutonom i Marsom u kući novca Strijelca ukazat će vam se prilika da strpljivo razradite jasne strateške poteze za ostvarivanje dugoročnih ciljeva i da oprezno odredite što morate poduzeti i na što možete računati. Može biti odgoda ili će vam biti isplaćen samo dio onog što vam pripada. Merkur, planeta karijere Strijelca, ulazi u vašu kuću posla 13. svibnja, uz pratnju Urana, 15. svibnja. Na poslu su neophodne promjene, ali i veća sloboda kretanja kako bi bili učinkovitiji i izborili se za svoje ciljeve. Ako ne volite posao koji radite ili želite promijeniti radno mjesto, sada je pravo vrijeme za to. Možda ćete imati niz izdataka zbog toga i morat ćete srezati troškove kroz neko vrijeme, ali sve to isplatit će vam se, dugoročno gledano. U zadnjoj dekadi mjeseca novčana situacija se popravlja.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Retrogradno kretanje Jupitera (vladara Strijelca) kroz 12. kuću Strijelca može donijeti introvertnost, diskretnost, meditaciju, ali i požrtvovnost. Stari zdravstveni problemi mogu se ponovno pojaviti i sada im morate posvetiti više pažnje. Tražite drugo mišljenje, doktore koji su na dobrom glasu i uložite u poboljšanje zdravlja. Ne bi štetilo da budete na dijeti ili da se odlučite za zdraviji život i da pokušate reorganizirati raspored i ritam života, do 21. svibnja. Uspostavite ravnotežu između posla i pustolovina, te se odmarajte dovoljno. Članovi obitelji mogu vam pomoći da postignete tu ravnotežu.

LJUBAV: Voljena osoba mogla bi vas prozvati sebičnim i da njoj ili njemu ne odobravate isto što i sebi. Kako bi se osjećali sigurno mnogi će Jarčevi pokušati utemeljiti pravila i postaviti granice u svom ljubavnom životu. Budite oprezni, vrlo lako možete pokrenuti svađe i udaljiti voljenu osobu od sebe, umjesto da budete konstruktivni. S retrogradnim Saturnom, vladarem Jarca, smještenim u Jarcu, zatvoreniji ste i zbunjeniji. Nemojte donositi važne odluke vezano za vaš ljubavni život. Od 15. svibnja 2018. godine Uran ostaje u kući ljubavi Jarca sedam godina i obećava neočekivane stvari. Bit ćete željni promjena, noviteta i flertova u ljubavnom životu, bilo da ste u braku ili ne. Sunce, vladar kuće intimnosti Jarca, nalazi se u vašoj kući ljubavi, flerta i zavođenja do 21. svibnja 2018. godine. Uživat ćete u romantičnim trenucima, ponovno ćete se povezati s voljenom osobom, otkriti ćete da ste cijenjeni i voljeni i da vas voljena osoba podržava u svemu što je vama važno. Vrijeme je da osobi koja vam se sviđa pokažete svoje umijeće zavođenja, bez oklijevanja. Ako tražite ljubav, vrijeme je da djelujete samopouzdanije. Venera, vladar kuće ljubavi Jarca, je u kući partnerstva i braka sve do 19. svibnja i donosi vam dobro razumijevanje i harmoniju. Dajte priliku voljenoj osobi da vam pomogne da izađete iz lošeg raspoloženja, nemojte se povlačiti pred dokazom njene ili njegove ljubavi! Ako se osjećate usamljeno, to je samo zato što sve gurate od sebe..

POSAO: Radit ćete sa zadovoljstvom, iako na materijalnom planu stvari stagniraju. Sve do 21. svibnja 2018. godine izbjegavajte financijska nagađanja, posebno ako upravljate tuđim novcem, pozajmicama, fondovima ili novcem bolje polovice. Na primjer, ako imate prevelike ambicije i planirate ući u rizik, mogli bi biti na gubitku, čak bi mogli imovinu staviti na kocku. Nakon 16. svibnja Mars aktivira vašu kuću novca i privatnih sredstava, a nakon 21. svibnja Sunce obasjava vašu kuću posla i zdravlja. Mars i Sunce podržavaju jedno drugo i njihova energija vodi vas prema dobrim profesionalnim odlukama i povećanju zarade. Na poslu ćete se izboriti za sebe, naći ćete najbolji način da zatražite povišicu ili da se vaš raspored promjeni i slično. Ipak, nemojte pretjerivati i dosađivati. Sredinom mjeseca mogli bi imati troškove vezano za dom ili djecu, što bi vas moglo iscrpiti i povećati stres. Nemojte se uznemiriti i posvetite se stvarima jedno po jedno. U zadnjoj dekadi mjeseca komunikacija na poslu se poboljšava, ali s poslovnim suradnicima i dalje može biti napetosti.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Skupljate frustracije i napetost u sebi. Moglo bi se desiti da odjednom dođe do eksplozije na destruktivan i neočekivan način ili da se pojave određeni zdravstveni problemi. U drugoj polovici mjeseca odvojite vrijeme za hobi, ljubav i aktivnosti koje će vam pomoći da se osjećate bolje.

 

LJUBAV: Prve dvije dekade svibnja 2018. godine donosi poteškoće u komunikaciji s voljenom osobom. Lako će doći do svađe, a glavni razlog bi mogao biti novac. Novac bi mogao biti i glavna poveznica među vama. Razgovarat ćete o starim temama i neke tajne mogu isplivati, pa se uzajamno povjerenje može izgubiti. Voljena osoba bit će nezadovoljna načinom na koji raspolažete sa zajedničkim sredstvima, može se raditi o kreditu za nekretninu ili o pozajmici. Nemojte ni pokušati pobjeći od obaveza i priznajte svoje pogreške! Odvojite vrijeme za obiteljski život i za djecu, iako bi radije izašli s društvom. Mars ulazi u Vodenjaka 16. svibnja 2018. godine i mogli bi postati malo pakosni. Pripazite da ne uvrijedite voljenu osobu. Nakon 21. svibnja kada Sunce, vladar kuće partnerstva, ulazi u vašu kuću ljubavi stvari postaju bolje. Vratit će vam se dobro raspoloženje i želja za igranjem i flertovima, a mogli bi ući i u novu vezu. Imat ćete uspjeha u pokušajima osvajanja osobe koja vas privlači. Ako ste u braku, mogli bi doći u iskušenje, ali to vam ne savjetujemo! Nađite stvari u kojima uživate i vi i voljena osoba i družite se više.

POSAO: Prisustvo Marsa u vašoj 12. kući sve do 16. svibnja i prolazak retrogradnog Jupitera kroz 10. kuću Vodenjaka ukazuje na manje povoljan period za napredak u karijeri i poboljšanje društvenog statusa. Podvucite crtu i dobro razmislite što želite ostvariti i koji su vaši ciljevi, te koji mogu biti ishodi odluka koje donesete. Jupiter i Neptun, vladari novca Vodnjaka, u harmoničnom su aspektu i pojačavaju vašu intuiciju, ali može doći i do samozavaravanja i idealiziranja. Važne novčane probleme mogli bi ignorirati i koncertirati se umjesto toga na velike projekte koji su nerealni. U periodu od 11. do 19. svibnja dvojit ćete oko podizanja kredita i uzimanja pozajmice za nekretninu ili za širenje poslovanja. Može se raditi i o komplikacijama s kojima ćete se susresti. No, imate sreće, jer ćete nakon 20. svibnja naći rješenje, doći do sjajnih zamisli i situacija će se razjasniti. Možda ćete dobiti podršku neočekivano ili otkriti novi izvor. Da to nije tako sve bi se zakompliciralo i završilo kaotično. Zadnjih dana u mjesecu bit će izazova na poslu. Nadređene osobe mogle bi vas testirati, vaše znanje i sposobnosti i zadati vam više posla. Iako će vam se činiti teškim, to je prilika da se pokažete i nadmašite njihova očekivanja.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Nakon 16. svibnja, kada Mars ulazi u Vodenjaka, bit ćete u boljoj formi i imat ćete više energije. Tijekom svibnja 2018. godine može doći do upalnih procesa. Ako imate kroničnih poteškoća, u ovom periodu budite oprezniji. Izbjegavajte bilo kakva pretjerivanja, posebno krajem mjeseca.  Ako morate putovati, voziti auto ili imate opremu, imajte na umu da je veća predispozicija za nezgode u ovom periodu.

LJUBAV: Novac je i dalje osjetljiva tema tijekom svibnja 2018. godine i utječe na vaš ljubavni život. Činit će vam se nemoguće ostvariti kompromis s voljenom osobom. Možda imate financijskih problema oko otplate kredita ili duga ili se radi o izdacima, pa nećete moći naći zajednički jezik i dogovoriti se oko najboljeg rješenja. Ne bi trebali imati toliko visoka očekivanja. Kako bi vratili harmoniju u vaš odnos, trebat će vam puno takta, strpljenja i otvorenost uma kada se radi o željama voljene osobe. Ako vi ne želite misliti o željama voljene osobe, zašto bi voljena osoba mislila o vašim željama? Ovakav pristup ne vodi do dobre komunikacije. Od 19. svibnja 2018. godine Venera aktivira kuću ljubavi Riba i konačno ćete se opustiti. Voljni ste popustiti, oprostiti, zavesti i osvajati. Romantična gesta u pravo vrijeme može probuditi stare strasti i puno Riba imat će priliku da otkriju nešto novo kod voljene osobe ili nađu novi razlog za uživanje. Zadnja dekada je povoljna za Ribe koje nisu u vezi ili za Ribe koje neko vrijeme pokušavaju nekog osvojiti. Osjećaji će vam biti uzvraćeni. Zadnji dani svibnja mogu potaknuti razgovor o planovima za budućnost i o ulasku u brak, ali datumi neće biti utvrđeni tako brzo kako bi željeli.

POSAO: Vaša materijalna situacija puno ovisi o vašoj sposobnosti suradnje s grupom ili timom, o zajedničkim projektima ili prilagodljivosti. Možda su vaša uvjerenja o životu i pogledi na svijet previše tvrdokorni i zbog toga niste lako prihvaćeni u određenim krugovima. Nakon 10. svibnja sreća je na vašoj strani i dolaze vam neočekivane nove prilike kroz suradnje, nove dogovore i slično. Ipak, ništa se samo od sebe neće pokrenuti, morat ćete se potruditi, biti prilagodljivi, pristupačni i otvorenija uma. Nakon 16. svibnja 2018. godine Mars, vladar kuće novca Riba, ulazi u vašu 12. kuću, a to znači da bi vas mogle privući financijske špekulacije i poslovi koji nisu u skladu sa zakonom. Mogli bi pretjerivati s trošenjem novca misleći da ćete kupovinom smanjiti stres ili se može raditi o prevelikim troškovima na zabavu, za osobe do kojih vam je stalo i djecu, posebno nakon 19. svibnja kada Venera dolazi u vaše 5. polje. Što se tiče karijere, profesije i napretku na tom polju, najbolje bi bilo da razmislite o dodatnom školovanju, posebno ako ste do sada odgađali polaganje nekih ispita i slično.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Niste u najboljoj formi i niz poteškoća mogu se ponovno pojaviti, kao i kronične bolesti. Iako vam se neke poteškoće čine male, ipak posjetite doktora. U drugom dijelu mjeseca može biti dosta opterećenja i nemira, impulzivnih reakcija, pa je povećana mogućnost da dođe do svađa, nezgoda ili će vas situacije i događaji iscrpljivati. Može vam pomoći ako se vratite duhovnosti ili religiji.