Horoskop za Siječanj 2018.


LJUBAV: Tijekom prve dvije dekade siječnja 2018. godine Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Ovna je u kući karijere i društvenog statusa. Ovaj položaj Venere donosi izbirljivost kada se radi o odnosima i više pažnje ćete posvećivati ljudima koje smatrate vrijednim vaše pažnje, divljenja i koji su situirani iz hijerarhijskog kuta gledišta ili koji vam mogu pomoći da napredujete prema svojim ciljevima. Postoje poveznice s nadređenima, službenicima ili popularnosti. Konjunkcija Venere sa Suncem i Plutonom govori o situacijama s posebnim značenjem, potencijalno napetim, koje će zahtijevati donošenje odluka. Mars, vladar Ovna, u konjunkciji je s Jupiterom, a to govori o velikoj fizičkoj snazi i ogromnoj seksualnoj moći. Pomrčina Mjeseca, isto tako, naglašava ogromnu seksualnu moć, krajem mjeseca.

POSAO: Siječanj 2018. godine mogao bi biti odlučujuć mjesec za karijeru Ovnova. U kući karijere Ovna nalazi se ozbiljan Saturn, perfekcionist i povrh svega imamo trostruku konjunkciju Sunce - Venera - Pluton. Sunce je simbol autoriteta i uspjeha, Venera obećava sreću, a Pluton želi moć, kontrolu i novac. Ovo je jako motivirajuća kombinacija. Iako to nije lako podnijeti, ipak vam može donijeti veliki uspjeh i značajna postignuća, tim više što je podupire Mars, vladar Ovna i Jupiter, Velika Sreća. Mars i Jupiter prave snažnu konjunkciju u jednoj kući Ovna povezanoj s novcem. Ova konjunkcija govori o novcu, poslu, zaradi kroz partnerstva i drugim dobrima.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Dobro ćete se osjećati u prvoj dekadi mjeseca, osrednje u drugoj i ponovno dobro u trećoj. Mars, vladar Ovna, u konjunkciji je s Jupiterom. Imat ćete ogromnu energiju i problem neće biti u tome. Osjetljiviji period je oko 13. siječnja kada Merkur, vladar kuće bolesti Ovna, pravi konjunkciju sa Saturnom. Ali, najveći neprijatelj Ovnova u ovom periodu je stres, nemar i sklonost pretjerivanju.

LJUBAV: Mars i Jupiter i dalje utječu na vaše osjećaje tijekom siječnja 2018. godine, posebno u prvom dijelu mjeseca, ali će raspon osjećaja varirati tijekom cijelog mjeseca. Obje planete su energične i poduzetne i zato možete očekivati buran ljubavni život, začinjen strašću i lijepim gestama. S druge strane, možda se nećete izražavati na očigled, ali će možda vama netko strastveno pokazivati pažnju. Ovakav sklop planeta povoljan je za pustolovine, ali i za one parove koji imaju zajedničke aktivnosti i ciljeve, koji zahtijevaju hrabro djelovanje i to na širokoj paleti mogućih planova. Ovo je uzbudljivo vrijeme, ali malo opreza nije naodmet.

POSAO: Siječanj 2018. godine je povoljan mjesec za vas, ako odmjereno koristite svoju energiju i ako dobro procijenite rizik. Smješteni na suprotnoj strani vašeg prirodnog Sunca, Mars i Jupiter izazivaju vas da djelujete, vaše djelovanje začinit će strašću i energijom, ali se može dogoditi i da izgubite kontrolu u određenom trenutku. S druge strane, trigon koji Sunce pravi sa Saturnom i Plutonom pomaže vam da nastavite pravim putem i daje vam snagu da uložite maksimalan napor kako bi dovršili stvari. Vaša 9. kuća je dobro podržana i možete očekivati postignuća kroz kulturološko - znanstvene ili duhovne ciljeve i kroz putovanja, posebno u prvoj dekadi mjeseca. U zadnjoj dekadi mjeseca kuća karijere je jaka. Vaša pažnja će biti usmjerena prema uspjehu, ugledu i autoritetima. U vašem profesionalnom životu bit će važne suradnje, natjecanja i izazovi tijekom siječnja. Kada se radi o novcu, budite oprezni.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: U dobroj ste formi i dobrog raspoloženja, ali opozicija između vašeg prirodnog Sunca i dvojca Jupiter - Mars može donijeti nepromišljene akcije što se vrlo lako može odraziti na vaše zdravlje. Trebali bi biti oprezniji, posebno ako ste osjetljivijeg zdravlja. Izbjegavajte stresne i riskantne situacije kao i one koje vode u sukobe.

LJUBAV: Tijekom prve dekade siječnja 2018. godine Merkur, vladar Blizanaca, i dalje se nalazi u kući parova Blizanaca. Ovo je kraj ciklusa koji je započeo u studenom i koji vas je trebao podučiti važne lekcije u vašem ljubavnom životu. Za neke, ovo je kraj ekstremnih akcija u ljubavnom životu. Uživajte, sada će stvari biti puno jednostavnije i usmjerenije prema željenom pravcu. Povremeno se može činiti da se stvari prebrzo odvijaju, ali razlog tome je konjunkcija Jupitera, vladara kuće parova Blizanca, s nestrpljivim Marsom. Druga dekada mjeseca je opuštenija, a treća usmjerena prema intelektualnim, kulturološkim ili duhovnim ciljevima. Nemojte se iznenaditi ako vam se dogoditi romansa na putovanju ili ako uđete u vezu na daljinu.

POSAO: Siječanj je jako aktivan mjesec u vašem profesionalnom životu. Ulagat ćete dosta truda u posao, ali ćete i doseći željene ciljeve. Trud neće biti uzaludan. Mars i Jupiter, smješteni su u kući posla Blizanaca, udružuju svoje energije koje možete iskoristiti za velike stvari. Zbog puno planeta koje prolaze kroz vašu 8. solarnu kuću (Pluton, Saturn, Sunce, Venera, Merkur), siječanj 2018. godine govori o interesima za polje novca. Može se raditi o poslu, investicijama, pozajmicama, novcu koji dolazi kroz suradnje ili partnerstva, naslijeđu i slično ili se može raditi o poslovima s bankama, osiguranjem i slično. Najviše uspjeha i napredak mogu očekivati oni koji svoje odluke donose na temelju pomno razrađenih planova i strategija i koji razmišljaju dugoročno.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  Siječanj 2018. godine ne izgleda najbolje za Blizance. Planete su raspršene na poljima vaše karte i ostavljaju prostora određenom riziku. S Marsom u kući bolesti Blizanaca, mogli bi imati poteškoća, može doći do upalnih procesa ili nezgoda. S Merkurom i Suncem u vašoj 8. kući očekujte nervozu, napetosti, nedovoljno odmora i pritisak. Dobro se pobrinite za sebe i pokušajte održati unutarnju ravnotežu. S druge strane, siječanj 2018. godine je povoljan mjesec za obavljanje pretraga, za odlazak zubaru i za operacije.

 

LJUBAV: Nećete upasti u ovakav period često! Uz Mars i Jupiter u kući ljubavi i erotike, tijekom siječnja 2018. godine, seksualna moć Rakova doseže nove visine i želja za romantičnim iskustvima je toliko jaka da privlači prilike u ljubavnom životu. Ako ih i ne privučete, tražiti i isprovocirat ćete ih. Moć vaše strasti je nezaustavljiva, osjećaji i senzacije u tijelu su snažni, iskre frcaju na sve strane. Istovremeno kuća parova Raka je goruća i kroz nju prolaze Sunce, senzualna Venera, Mars, Pluton i mudar Saturn koji se jako trudi održati nekakav red i koji vas podsjeća na obaveze. Sve u svemu, siječanj je značajan mjesec u kojem ćete dobiti veliki zalogaj.

POSAO: Tijekom siječnja u prvom su planu odnosi s drugima; suradnje, partnerstva, timski rad, pregovori, odnosi s javnošću, ali i suparništvo, natjecanja ili (u najgorem slučaju) sudski spor i ispitivanja. Između svega, siječanj donosi neviđene prilike. Vladar kuće karijere Raka, Mars i vladar kuće posla Raka, Jupiter se susreću u jednoj sretnoj kući u vašoj karti: u petoj kući. To znači da vam sreća dolazi kada se najmanje budete nadali i iz izvora od kojeg se najmanje nadate. Istovremeno, ovo je vrlo kreativan period, povoljan za pokazivanje talenata, promociju, izbacivanja na tržište proizvoda ili projekta. Novac ovisi o drugima: zaradit ćete ih ili potrošiti zajedno sa drugima ili zbog drugih.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : Puni ste energije, ali mogli bi imati problema zbog neuravnoteženosti i loše procjene. Previše bi se mogli upuštati u probleme drugih, previše si nametnuti poslova, pretjerivati i tako povećati i dozu stresa. Trebali bi više vježbati: teretana, ples, šetnje i slično, kako bi potrošili višak energije i održali tijelo u uravnoteženom stanju.

LJUBAV: Siječanj 2018. godine usmjerit će vašu pažnju prema praktičnim pitanjima u životu više nego na ljubavni život. Ipak, to ne znači da ne može biti i drugačije kombinacije. Zato što su Venera, planeta ljubavi i Saturn, vladar kuće parova Lava u kući posla Lava, mogli bi ući u vezu s nekim s kime radite ili koga upoznate preko posla. Mogli bi upoznati nekog pri obavljanju poslova ili kroz zajednički rad na projektu. S druge strane, zbog toga što je Jupiter, vladar kuće ljubavi i djece, u kući doma, zajedno sa Marsom, moguće je da ćete vi ili voljena osoba prolaziti kroz određene drame i poteškoće vezano za dom, roditelje, obitelj ili djecu.

POSAO: Tijekom siječnja 2017. godine bit ćete usmjereni na profesionalni život i obaveze. Kuća posla Lava je aktivna, kroz nju prolazi Sunce (vladar vašeg znaka), Venera (vladar kuće karijere) i Merkur (vladar kuće novca). Uz njih nalazimo i ambicioznog i ozbiljnog Saturna i Plutona koji može zakomplicirati stvari. Radit ćete naporno, ali vam neće biti teško. U vašoj 4. kući nalaze se Jupiter i Mars i donose vam entuzijazam kada se radi o investicijama i imovini ili dugoročnim dobrima, o aranžiranju ili renoviranju kuće, ureda ili o poslovima koji uključuju prirodne izvore, povijesti, antikvitetima, tradiciji i obiteljskom posjedu.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Ako vaše poslovne obaveze nisu tako pretrpane, prolazak više planeta kroz vašu 6. solarnu kuću može ukazati na određene poteškoće. U tom slučaju, mogu se manifestirati određeni zdravstveni problemi. Vrijeme je da riješite probleme koje ste negirali do sada, za dijetu nakon blagdana, za obavljanje kontrola, odlazak zubaru i slično. Kvadrat kojeg prave Jupiter i Mars s vašim prirodnim Suncem pogurat će vas u pretjerivanje. Teško ćete se moći oduprijeti.

 

LJUBAV: Siječanj 2018. godine je poseban mjesec zato što sada možete nadrasti sve barijere, blokade, strahove, ograničenja i udisati puninu ljubavi punim plućima. Kroz kuću Djevice tijekom siječnja prolazi ni manje ni više, nego pet planeta: goruće Sunce, Merkur (vladar Djevice), Venera (planeta ljubavi), intenzivan i strastven Pluton (vladar kuće o kojoj govorimo). Sve ove planete pojačavaju vaše seksualne i romantične potrebe i želje i donose snažan ljubavni i seksualni naboj atmosfere. Povrh svega, Jupiter, vladar kuće parova Djevice, zajedno je s vatrenim Marsom i zato Djevice, oprezno, jer bi stvari mogle postati divlje!

POSAO: Puno planeta prolazi kroz vašu petu kuću i zato je siječanj 2018. godine obećavajuć mjesec s puno mogućnosti. Sada možete pustiti sve talente koje znate da posjedujete i možete otkriti nove. Sada ste na vrhu kreativne igre i veći su izgledi da se nađete u sretnim okolnostima. Ovo je odličan period za napredak, promociju i imat ćete više potrebne hrabrosti da se upustite u veće, smjelije akcije. Uz Marsa i Jupitera u vašoj 3. kući, vaše misli bit će jasnije i imat ćete uspjeha u bilo kojoj aktivnosti koja uključuje intelekt, obrazovanje, argumente i komunikaciju. Što se novca tiče, bit ćete na dobitku.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Osjećat ćete se sjajno i ovo je idealan mjesec za fizičke aktivnosti, bilo koje vrste, važno je samo da nisu ekstremne ili rizične. S Marsom u vašoj kući kretanja postoji opasnost od nezgoda pri putovanju ili neopreznom rukovanju opasnim stvarima. Nestrpljenje, razdražljivost ili stres mogu pokvariti vaše raspoloženje.

 

LJUBAV: Kroz prve dvije dekade siječnja 2018. godine uglavnom ćete biti usmjereni na dom i obitelj. Imat ćete potrebe za više privatnosti i intimnosti, zato će vam odgovarati stari, iskušani i iskreni odnosi. Može se raditi i o periodu u kojem ćete vi i vaša bolja polovica biti okupirani novcem, domom i onim što posjedujete zajedno. Smisao za praktično vlada nad osjećajima. Ali, atmosfera se mijenja vidno u zadnjoj dekadi siječnja, kada Sunce, zajedno sa drugim planetima, između kojih i Venera, planeta ljubavi i vladar Vage, ulaze u vašu kuću erotike. Tada počinje period od nekoliko tjedana u kojem ćete imati sreće u ljubavi, puno ugodnih i  romantičnih trenutaka, lijepih gesta i strasti.

POSAO: Najviše pažnje usmjerit ćete prema novcu i prema onom što posjedujete. Mars - Jupiter konjunkcija iz kuće novca Vage izoštrava vas osjećaj za posao pri kupovini, prodaji i otkrivanju novih načina poboljšanja zarade. Mars - Jupiter konjunkcija je jako produktivna, ali može doći do rasipnosti. Ne bi trebali impulzivno kupovati, nego bi trebali razmisliti treba li vam uistinu ono što planirate kupiti. Kroz vašu 4. solarnu kuću prolazi pet planeta. To znači da ćete imati pojačan interes za imovinu, zemljište, poslovni prostor, naslijeđe ili dugoročna dobra. Probudit će se želja za investiranjem, gradnjom, renoviranjem, dekoriranjem i slično.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: U prve dvije dekade nećete se osjećati svojima. Kvadrat između prirodnog Sunca Vage i planeta koje prolaze kroz znak Jarca donose dosta pritiska i narušavaju harmoniju koja vam je potrebna. U prvom dijelu siječnja 2018. godine vladar kuće zdravlja Vage, Jupiter, je u konjunkciji s Marsom, pa može doći do zaraza, upalnih procesa ili nezgoda. U zadnjoj dekadi bit ćete u top formi fizički i psihički.

 

LJUBAV: Mars i Jupiter ostaju u Škorpionu tijekom siječnja 2018. godine. Strast i osvajački duh su na vrhuncu. Mars - Jupiter konjunkcija predispozicija je za kratkotrajne ljubavi, hrabre romantične geste, pa čak i nepromišljene i obećava puno akcije. Kroz prve dvije dekade, Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Škorpiona, nalazi se u vašoj 3. kući, što znači da u vašem ljubavnom životu možete očekivati rasprave, poruke ili putovanja zbog ljubavi, a intelektualni afiniteti vas mogu povezati. U zadnjoj dekadi siječnja, vatra se smiruje malo i atmosfera postaje mirnija i stabilnija, dom i obitelj postaju prioriteti.

POSAO: Mars i Jupiter, smješteni u Škorpionu, guraju vas da ostvarite velike stvari. Spremni ste preuzeti inicijativu, imate dovoljno hrabrosti i možete pokrenuti veliki, ambiciozni projekt. Tijekom siječnja 2018. godine imat ćete potrebu da se istaknete na neki način, da pokažete što možete napraviti. Imate dobre izglede da tu svoju potrebu i želju provedete u stvarnost, jer je Mars tradicionalan vladar Škorpiona, a Jupiter je Velika Sreća. Sastanci, rasprave i pregovori dio su siječnja, a na prvom su putovanja, komunikacija i intelektualni ciljevi. Sada možete naučiti nešto novo, upisati tečaj, pisati nešto, održati predavanje ili otići na intervju. U drugoj dekadi mjeseca bit će još više novih prilika vezano za sve prethodno navedeno. Kada se radi o novcu, situacija će biti dinamična. Zaista dobro možete zaraditi, ali teško ćete to i sačuvati.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Imate dovoljno energije za dvoje, spremni ste za akciju u bilo kojem trenutku i ne nedostaje vam samopouzdanja. Problem je u tome što ste skloni pretjerivanju, guranju stvari predaleko i mogli bi napraviti puno prijestupa i grešaka. Poput kipućeg lonca ste. Savjetujemo da više vježbate ili da se borite za plemenit cilj, jer ćete tako izbaciti taj višak energije.

 

LJUBAV: Tijekom prve dekade siječnja 2018. godine, Merkur, vladar kuće parova Strijelca, prolazi kroz zadnji stadij procesa koji je počeo u studenom (retrogradni ciklus u Strijelcu), koji treba razotkriti određene istine o vašoj vezi. Imajte to na umu kako bi održali dugotrajnu, harmoničnu vezu, koja odgovara vašim potrebama. Kompliciran dio Merkurovog retrogradnog ciklusa je gotov i sada se stvari vraćaju u normalu što će zapravo biti ugodno za većinu Strijelaca. Druga dekada siječnja govori o mogućem donošenju odluka vezano za zajednički novac ili će osjećaji utjecati na materijalne stvari. U zadnjoj dekadi još će neke brige biti prisutne, ali važnije su nove informacije, komunikacija i putovanje u dvoje.

POSAO: Pet planeta prolazi kroz kuću novca Strijelca, plus Mlad Mjesec i vrlo lako možete uočiti kakav će biti siječanj. Bit će više situacija u kojim će vašu pažnju privući novac, od potrebe da nešto poduzmete do većih odgovornosti i obaveza. Poduzeti ćete potrebne korake prema povećanju priljeva novca ili ćete imati želju da se upustite u neke poslove i razne transakcije. Cijela paleta mogućnosti je pred vama. U bilo kojoj spomenutoj situaciji možete očekivati sretne trenutke, ali i one teže ili odgode. Vjerojatno ćete donijeti neke važne odluke u drugoj dekadi mjeseca. Zadnja dekada mjeseca povoljna je za putovanja, komunikaciju, ambiciozne i intelektualne ciljeve.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Sada kada ste se riješili Saturnovog prisustva u Strijelcu, vaš optimizam, ljubavni život i fizička energija rastu, polagano, sve dok ne dosegnu visine prethodnih godina. Vaše zdravlje će se poboljšati. Ipak, mogli bi se suočiti s nekim poteškoćama zbog propusta i pretjerivanja. Trebali bi ipak malo usporiti u narednih nekoliko tjedana.

LJUBAV: S Venerom u Jarcu, prve dvije dekade siječnja su povoljne za ljubav, uživanje i harmoniju. Venera vam donosi senzualnost, ljupkost i snagu zavođenja. Vaše prisustvo je ugodnije i poželjnije. Atraktivniji ste i imat ćete više dobiti kroz razne situacije koje će vam olakšati odnose s drugima i pojavit će se neki novi osjećaji. Vašim ljubavnim životom vladat će brižnost, razumijevanje i optimizam. Zbog prisustva Venere u Jarcu, ali i zbog Mars - Jupiter konjunkcije u vašoj 11. kući, siječanj je mjesec u kojem ćete se družiti više i kretati se u širem krugu ljudi. Veće su šanse da upoznate novu ljubav ili da se dobro zabavite s voljenom osobom.

POSAO: Imate puno aseva u svom rukavu zahvaljujući pet planeta u Jarcu. Sunce vam donosi moć, autoritet i ugled, Venera - sreću i dobre suradnje i važne veze. Merkur - domišljatost, ideje i slobodu kretanja, Saturn, vladar Jarca - strategiju i dobru koordiniranost, Pluton - ambicioznost i koncentraciju. Mogli bi puno ostvariti, samo ako usmjerite misli na to. I veliki bonus su Mars i Jupiter smješteni u vašoj 11. kući, obećavaju popularnost, uspjeh kroz zajedničke projekte i vodeću ulogu u grupi ljudi koje vežu zajednički ciljevi ili interesi. Očekujte i povećanje prihoda novca, posebno u zadnjoj dekadi mjeseca.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Bit ćete vitalni, dobrog raspoloženja i lakše ćete prepoznati one lijepe trenutke u životu i uživati u njima. Bit ćete u top formi kroz prve dvije dekade mjeseca. U zadnjoj dekadi siječnja 2018. situacija se mijenja, dobro raspoloženje blijedi i stvara mjesto za tmurnije raspoloženje, uz više briga i možda napetije. U ovom periodu najbolje bi bilo potražiti način da se opustite.

 

LJUBAV: Prve dvije dekade siječnja 2018. godine baš se i ne ističu. Događanja neće biti, čak bi se mogli osjećati ravnodušno i kao da tražite utočište. Može doći do udaljavanja ili razočaranja, posebno u drugoj dekadi. Ako tako stvari stoje, komunikacija može poboljšati sve. Treća dekada je sretna: Venera, planeta ljubavi, ulazi u Vodenjaka i Sunce, vladar kuće parova Vodenjaka. Sada je klima totalno drugačija, puna optimizma i senzualnosti. Igre koje će parovi zaigrati su brižnost, nježnost, vedrina i dobro razumijevanje. U zadnjem dijelu mjeseca imat ćete veliku moć zavođenja, očekujte povoljne okolnosti. Ako tražite sreću, naći ćete je.

POSAO: U siječnju u karijeri očekujte potpun preokret. S Marsom i Jupiterom u vašoj kući karijere, imate sjajne planove i sa srcem ćete raditi ono što morate kako bi ih ostvarili. Ukazat će vam se povoljne okolnosti, ali možda ćete se morati i izboriti za prednost i ciljeve, no ne brinite se, jer je sreća na vašoj strani. U siječnju ćete se morati potruditi kako bi ostvarili bolji ugled i višu ulogu, zatim hrabro stati ispred drugih kako bi ostvarili željeni uspjeh i uživali u ostvarenom. Mora vam biti jasno da nisu svi iskreni s vama i da vam ne žele svi dobro kao što vi želite drugima i ima ljudi koji vam zavide i možda vam pokušaju smjestiti. Nemojte dopustiti da vam uspjeh udari u glavu i čuvajte leđa.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Vaše tijelo nije toliko izdržljivo kroz prve dvije dekade siječnja 2018. godine. Skloni ste ignoriranju napomenutog i pretjerivanju u nekim stvarima i ne razmišljate o mogućim posljedicama. Trebali bi biti oprezni, posebno u drugoj dekadi, jer bi vaš imunitet mogao oslabiti zbog iscrpljivanja i zanemarivanja svog zdravlja i sebe. razne neugodnosti mogu se dogoditi. U zadnjoj dekadi vraća vam se snaga, energija, samopouzdanje i optimizam.

LJUBAV: Merkur, vladar kuće parova Riba je u kući karijere u prvoj dekadi siječnja 2017. godine i njegov dugačak boravak u ovom području je pri kraju. Sada harmonizira emotivni i profesionalni život. Venera, planeta ljubavi, nalazi se u vašoj 11. kući kroz prve dvije dekade, nagovještava sreću, ispunjavanje nada i mogućnost sjajnog provoda u društvu voljene osobe, u širokom društvenom krugu ili ćete upoznati nekog novog na javnom događaju, grupnom druženju i slično. U vašoj 11. kući nalazi se i Merkur kroz zadnje dvije dekade siječnja i potvrđuje ove mogućnosti. Neke prepreke ćete morati prijeći sredinom mjeseca.

POSAO: Siječanj 2018. godine je dinamičan mjesec i produktivan na polju karijere: Jupiter, tradicionalan vladar Riba, u konjunkciji je s Marsom koji je ambiciozan i spreman preuzeti inicijativu. Pokrenuti ćete se, poraditi na planovima i početi ih ostvarivati. Najviše motivirajući događaji i puni izazova u ovom periodu su oni koji povezuju dugoročne planove, fizički i mentalno: putovanja, inozemne suradnje, internet, istraživanje, obrazovanje, kulturu, duhovnost i tako dalje. Željet ćete proširiti horizonte, dosegnuti nove visine i trebali bi iskoristiti povoljne okolnosti najbolje što možete kako bi ostvarili napredak na profesionalnom polju i povećali zaradu. Važne teme u ovom mjesecu su suradnje, udruge, fondovi, zajedništva, političke stranke i slično.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: Kroz prve dvije dekade bit ćete u sjajnoj formi, imat ćete puno energije i entuzijazma. No, mogli bi i pretjerati oko nekih stvari, biti nemarni i neozbiljni i tako sami sebi naštetiti. Bilo bi mudro da smanjite unos hrane, da se odreknete stimulansa, u to spada kava, coca - cola, energetska pića i slično. Nemojte se iscrpljivati u poslovima, posebno u zadnjoj dekadi.