O 1000 eura 'po bebi'

Demografska Potemkinova sela

kontraportal.com

Objavljeno: 24.02.2016. 15:41

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 15:42

Foto: YouTube/screenshot

Obećanje da će se za svako rođeno dijete dobiti 1000 eura nije samo uvredljivo, nije obično ponižavanje, to je bacanje atomske bombe na zdrav razum! Sreća je što ta idiotska ideja neće biti realizirana, piše kontraportal.com.

Napravili oni čak i računicu koliko bi to ovu bijedu od države koštalo godišnje, što je lakrdija br. 2, jer nisam sigurna jesu li računali na blizance, a da ne govorim na trojke ili četvorke koji se rađaju.
No, to i nije važno, važnije od toga je da bi s tih 1000 eura riješili sve materijalne probleme roditelja vezane za dijete. Rodi se tako dijete i u prosjeku se školuje 12 godina, a po novom će i 16 godina, a u međuvremenu k’o za inat jede i raste. Neki bi poželjeli naučit’ i neki strani jezik, a neki nezahvalnici i studirat’?!

Ali dobrom preraspodjelom tog dobivenog novca može se to ako se novac položi u banku i podiže mjesečno; 25 g. = 300 mj. – što znači da za dijete treba mjesečno 0,025 kn što je zapravo potpuno dovoljno. Ako nije dovoljno radi se o nezahvalnim ljudima koji bi kruha nad pogačom.

Stasala bi tada generacija zahvalna državi što su se rodili, baš kao što je Janica Kostelić zahvalna Tuđmanu, jer da njega nije bilo ne bi bilo ni nje ( tu njezinu veliku izjavu trebalo je ugravirati na nadgrobnu ploču dotičnog). E, mnogi nisu imali tu sreću, pa možda država preuzme ulogu „ velikog oca domovine“.

Vjerski oci ne bi baš dali peneze ( ne bi se oni miješali u materijalno, čovjeka treba duhovno hraniti) jer djeca su božja stvorenja, Bog ih hrani, oblači i školuje, molitvom se odraste sretan i radostan. Zato se badava krste, vjenčavaju i besplatno će ih pop ispratit’ Bogu u raj.

Njihova žrtva im daje puno pravo da odlučuju o natalitetu nacije. Crkva je oslonac i sigurnost svakom novorođenom djetetu i u suradnji s državom polučit će veliku demografsku obnovu katolika i domoljuba, što je svakako važno za opstojnost države od stoljeća sedmog.

Komentari