POČETAK minule godine čini se kao da je bio prije tisuću godina. I ne, ne samo zbog toga što su u prvom dijelu godine vrhom hrvatske politike, države i vlasti paradirali likovi koji su svojim razmišljanjima još duboko u srednjem vijeku. U 2016. godini domaća se politika potpuno promijenila. Doduše, ne nužno u pozitivnom smjeru. 

A počelo je kao šok. Višemjesečni reality show "Hrvatska traži vladu", koji je, poput svakog pristojnog realitija, bio pun spletki, napada, niskih udaraca i priglupog polusvijeta željnog dokazivanja, završio je prilično dramatično. Na čelo Hrvatske, baš kao toliko puta tijekom povijesti, došao je čovjek koji nit' živi u Hrvatskoj nit' hrvatski govori. 

Tim Orešković bio je potpuna nepoznanica Hrvatskoj baš kao što je, vrijeme će pokazati, Hrvatska bila nepoznanica njemu. 

Vlada na čije čelo je stigao državljanin Kanade izgledala je poput štanda na seoskom sajmu - moglo se tu naći svega i svačega, ali malo što je tu bilo vrijedno. Ako je išta bilo vrijedno. 

I dok s neba pali premijer još nije uspio dobro posložiti padeže u jednoj složenoj rečenici, iz vlade mu je već izletio jedan ministar. Afera s Crnojinom barakom jedna je od najurnebesnijih ikad. 

Više pročitajte na index.hr

Ključne riječi: Frane Ćapeta, index.hr, kolumna, političari,

Komentari

02.01.2017. 15:36h Zadnja izmjena: 02.01.2017. 15:40

Foto: Arhiva

Izvor: Index.hr