Voda se izlila na dvije ulice, ušla je u pojedine podrume i prizemne prostore, a izlazi i iz pojednih kanalizacisjkih šahti. Metkovci doživljavaju treću poplavu ove godine

Nertva se ponovno izlila na desnu obalu Metkovića! Crne slutnje Metkovaca koji su Božić dočekali pogledavajući na vodostaj, obistinile su se. Voda je mjestimice poplavila ulice na desnoj obali, ušla je u podrume i prizemne dijelove nekih kuća, a također izlazi i iz pojedinih kanalizacisjkih šahti.

Vodiostaj je 330 centimetara i an snazi su redovite mjere obrane od poplave.

Vatrogasci su u gradu, uključeno je nekoliko crpki, a stanovništvo puni vreće s pijeskom. Cesta prema Vidu je teško prohodna i osobni automobili njome voze na vlastitu odgovornost.

Metkovci se nadaju kako će bura spustiti razinu mora pa će se spustiti Neretva.

U ovoj je godini Metković bio pod vodom već dva puta. Poslijednja poplava, od prije 20-ak dana potopila je obje strane Neretve, a štete se još uvijek zbrajaju. Pod vodom je bilo 1200 objekata, uglavnom stambenih, ali i gospodarskioh. Premijerka Kosor, koja je bila u Metkoviću nakon katastrofe obećala je gradnju nasipa za kojeg je u državnom proračunu, predviđeno 100 milijuna kuna u 2011. godini.


Agencija VLM

Ključne riječi: Metković, Neretva, poplava,

Komentari

26.12.2010. 15:40h Zadnja izmjena: 29.12.2015. 11:05

Foto: Denis Jerković / CROPIX