Dnevni komentar Kontraportala

Odjeb je lansiran!

kontraporta

Objavljeno: 16.08.2016. 15:57

Zadnja izmjena: 16.08.2016. 15:57

Foto: Kontraportal

Nakon kvalitetnog odjeba dotične studentice teologije isporučenog dekanu Katoličkog bogoslovnog fakulteta, ne mogu da ne nabacim drkicu. Iako je mlada dama pripadnik protestantske provenijencije, koja između ostalog dopušta ženama propovijedanje sa oltara, te bi se njen stav i odgovor mogao gledati i kao nadmetanje dvije vjere, naprosto ne mogu suzbiti zadovoljstvo što je dotičnog seronju razguzila upravo žena vjernik, piše Kontraportal.

Voljela bih da je to učinila pripadnica njegovog stada, pa čak i fakulteta u Đakovu, ali to bi bilo ravno Isusovom silasku na pivu u lokalni birc. Btw, točena im je zakurac. No, pošto oboje pripadaju kršćanstvu – ajde da ne kompliciram previše. Bolje kakica vrapca na ruci nego proljev goluba sa grane na glavi.

Stav crkve prema ženi je poznat. U tome jadnom, iskompleksiranom i zaostalom izdrkavanju laži prednjače abrahamske religije. Ona nikada neće postati prvotna već je kao drugotna predodređena da bude stepenicu niže od muškarca. Ona je na ovoj planeti da bi služila njemu. Ona je inferiorna domaćica, sluškinja, inkubator i po potrebi njegova kurva. Za mene osobno, kao ženu i nevjernika, vjera je uljez koji mi krade ono bitno. Moju slobodu. Omalovažava me, zatvara i pokušava mi oduzeti osoban stav. U vojnim pohodima sam samo stvar koja se uzima kao trofej i vraća kao istrošena, bezvrijedna i “osramoćena” na protivnikov prag. Crkva je invazivan parazit koji vjeru u imaginarna stvorenja, vjeru u paklenske muke i strah ljudi koristi kao oružje u zgrtanju dobiti. Crkva je iskonsko zlo. Crkva je majka svakog oblika fašizma. Ona ga ljubi, njeguje, uzgaja. Žena vjernik, bez obzira koliko bila ili ne obrazovana, u službi je tog istog fašizma. I zato odgovor mlade nam dame ne treba gledati ružičasto. To što je pripadnik nešto umjerenije vjere po ženu, te joj je ovo došlo kao Obračun kod O.K. korala, i dalje ostaje činjenica da je ona pripadnik stada. Ja nisam.

Neposlušna sam, zajebana, prosta, ponekada zla, cinična, prevrtljiva, egoistična Lilith. I nikada se neću odazvati na ime Eva. Stoljeća silovanja, obrezivanja, kamenovanja, spaljivanja, stoljeća ispiranja mozga i negiranja mene kao ravnopravne jedinke nije me slomilo. Kršćanstvo i judaizam s vremenom sam pripitomila i donekle civilizirala. Islam mi se sakrio. I ostao u srednjem vijeku. Invazivan je, raste i kao pravi mali nazi govnar u moj, teškom mukom stečen sekularan dom, donosi nemir. I ja, kao prava Lilith, ne mogu a da ne popizdim.

I stoga mi ne treba još i katolički seronja, koji protiv mene koristi začine srednjega vijeka. Katolički seronja trebao bi znati gdje mu je mjesto.

Komentari