Tvrtka Quehenberger u gospodarskoj zoni Svete Nedelje naizgled je obično poduzeće koje upravlja golemim skladištima robe za jedan domaći trgovački lanac. Ali, ona ima jednu veliku posebnost. Ovog ljeta nedostajalo joj je radnika pa je zaposlila azilante. Učinili su to, tvrde, prvi u Hrvatskoj.

Devet azilanta, koji su u startu bili dovoljno sretni da im Hrvatska odobri politički azil i zaštitu, dobilo je posao skladištara, na kojem su, kažu, jako zadovoljni i sretni. Volja za poslom iznenadila je poslodavce i kolege koji su azilantima već i nadjenuli nadimke poput 'Štefa' ili 'Hrvoja'.

Politički azil nije prepreka za zapošljavanje

'Do suradnje je došlo spontano. Tražili smo ljetos radnu snagu na sve moguće načine jer nismo imali dovoljno ljudi. Pokušali smo putem Crvenog križa, no do stvarne realizacije došlo je na Sajmu poslova kojeg je organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje na Pučkom otvorenom učilištu u studenom ove godine. Tamo smo upoznali kolege iz Rehabilitacijskog centra za stres i traumu koji su na sajmu bili s dva azilanta koji su tražili posao'', rekla je za tportal Marina Šporčić, voditeljica kadrovske službe u Quehenbergeru.

Više pročitajte na tportal.hr

Ključne riječi: azilanti, imigranti, posao, tportal.hr,

Komentari

02.01.2017. 15:48h Zadnja izmjena: 02.01.2017. 15:50

Foto: Arhiva

Izvor: Tportal.hr