piše ivo anić

Plenković glumi antifašista u Izraelu bez trunke srama

index.hr

Objavljeno: 24.01.2017. 14:43

Zadnja izmjena: 24.01.2017. 14:43

Foto: Arhiva

KAKAV obraz trebaš imati da kao predsjednik Vlade, ovakve Republike Hrvatske ideš u Izrael, na poziv izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, i da mrtav hladan, u godini u kojoj te dvije zemlje obilježavaju 20. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa, bez da te imalo sram, bez da se zacrveniš od stida, predstavljaš svoju malu fašističku enklavu, kao antifašista, praveći se kako imamo vrlo dobre odnose, osim u 2. svjetskom ratu,  što je bio dio velike igre, ali mi prihvaćamo odgovornost.

Za takav uspjeh u međunarodnim, bilateralnim posjetima sramote, moraš u najmanju ruku biti Andrej Plenković. I još povedeš sa sobom Međuplanetarnog voditelja skupine prijateljstva Republike Hrvatske i Države Izrael, osvjedočenog i deklariranog antifašista Milijana Brkića.

Kao što znamo u petak, 27. siječnja obilježava se u čitavom svijetu, (uljuđenom svijetu, ne kod nas), Međunarodni dan obilježavanja holokausta, ili datum kada je Crvena armija oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz. 

Moraš biti uistinu Andrej Plenković pa da mirno, hipnotizirano, sa namještenim osmjehom  na usnama se praviš blesav, iako izraelski mediji već danima pišu o maloj fašističkoj enklavi  u kojoj se u udarnom terminu HRT 3 programa prikazuje povijesni film „Main Kampf“, u kojoj desno orjentirani veterani vješaju ploče sa fašističkim pozdravima, a djeca u školi uče u obaveznoj lektiri kako su fašisti tj. njihovi vazali i sluge bili herojski borci za domovinu. Moraš biti obraz da se predstavljaš antifašistom dok ti u domovini istovremeno jedan manijak miče iz škole izložbu o Anni Frank. 

Više pročitajte na index.hr

Komentari