Hrvatska i svijet su danas mračnija mjesta nego su bila prije samo 365 dana, a budućnost nudi upitnike tamo gdje se smatralo da je odavno stavljena točka.

Nadamo se da smo postavili dovoljno čvrste temelje da se nered, kaos i korupcija neće moći vratiti te da napokon pripadaju nekim drugim vremenima. Iskreno se nadamo i da se dosegnuti demokratski standardi istinski uređene moderne države neće dovoditi u pitanje u razdoblju pred nama«. Kao da je bilo u nekim davnim, pradavnim vremenima, zar ne, kad čovjek čita citirani dio novogodišnje poruke ondašnjeg premijera Zorana Milanovića.

A bilo je prije samo 365 dana, 31. prosinca 2015. godine.

Od tada, od te posljednje Milanovićeve premijerske poslanice nabijene solidnim optimizmom i laganim žalom zbog skorog odlaska (Hrvatska je taman bila upoznala Tima) promijenio se cijeli svijet.

Istina, domaće gospodarstvo je nastavilo putanjom kojom je krenulo i priča se dodatno ubrzala. No, politički, Hrvatska i svijet su danas mnogo mračnija mjesta nego su bila prije samo 365 dana, a budućnost nudi isključivo upitnike tamo gdje se smatralo da je odavno stavljena točka.

Više pročitajte na novilist.hr

Komentari

02.01.2017. 15:44h Zadnja izmjena: 02.01.2017. 15:46

Foto: Arhiva

Izvor: Novilist.hr