Iz Vlade su zastupniku SDP-a Jošku Klisoviću odgovorili da nisu dobili poziv na međunarodnu konferenciju »She decides«. No, veleposlanstva Belgije i Nizozemske tvrde da su taj poziv poslala.

ZAGREB Vlada Andreja Plenkovića nije istinito odgovorila saborskom zastupniku Jošku Klisoviću na njegov upit o sudjelovanju Hrvatske na donatorskoj konferenciji inicijative »She decides« (Ona odlučuje) koja je održana 2. ožujka u Bruxellesu. U odgovoru za zastupničko pitanje usvojenom na sjednici Vlade 31. ožujka na izravno Klisovićevo pitanje »Je li Vlada Republike Hrvatske pozvana na konferenciju »Ona odlučuje«?« stoji: »Vlada Republike Hrvatske nije zaprimila službeni poziv za konferenciju«.

Međutim, činjenično stanje je potpuno drukčije od onoga koje je u odgovoru na pitanje Klisovića potpisao premijer Andrej Plenković. U odgovoru na naš upit Veleposlanstvo Kraljevine Belgije u Hrvatskoj kazalo nam je da su »sve članice EU-a službeno pozvane na konferenciju »Ona odlučuje«, a pozivnice su slane putem predstavništava, odnosno veleposlanstva u Belgiji. 

Više pročitajte na novilist.hr

Komentari

20.04.2017. 16:08h Zadnja izmjena: 20.04.2017. 16:13

Foto: screenshot/youtube

Izvor: novilist.hr