NOVI PRIJEDLOZI

U Međimurju se priprema novi prijedlog oko ograničenja kretanja

Objavljeno: 08.04.2020. 18:25

Zadnja izmjena: 08.04.2020. 18:31

U Međimurskoj županiji također se razmišlja o mogućnosti kretanja na području Međimursjke županije bez sadašnjih kontrola. U Gradu Prelogu smatraju da još nije vrijeme za takvo smanjenje mjera ali imaju novi prijedlog.

Odgovarajući na dopis i inicijativu vezanu uz možebitnu organizaciju zajedničke kontrole kretanja stanovništva na području cijele Međimurske županije, a u svezi s Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj napisali su: "Prema našem mišljenju, u ovom trenutku, a uoči predstojećih blagdana, donošenje ovakve odluke, donijelo bi povećanu migraciju stanovništva unutar Međimurske županije. Veliki broj ljudi koji će stići iz inozemstva, također, u ovom trenutku predstavljaju potencijalnu opasnost, a nepostojanjem bilo kakvog ograničenja kretanja, opasnost bi sigurno povećali.

Epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji trenutno je povoljna, ali iz Grada Preloga se pozivaju na primjere iz Austrije i Slovenija te smatraju da im ti primjeri ne daju za pravo opustiti se. "Ne zbog toga što želimo igrati se lokalnih moćnika, VEĆ ISKLJUČIVO I SAMO ZBOG ZAŠTITE NAŠIH LJUDI. Mi ponavljamo naš prijedlog, tj. predlažemo da se organizacija kretanja bez propusnica, organizira prema zonama koje pokriva Policijska uprava međimurska: Policijska postaja Prelog, Policijska postaja Čakovec te Policijska postaja Mursko Središće. U razdoblju pred nama, mislimo da bi ovakav način kontrole ipak bio primjereniji. U razgovoru sa gradovima Čakovec i Mursko Središće, primili smo i njihovo mišljenje te se i oni slažu sa ovakvim prijedlogom“.

Komentari