Darko Hrenić: To što Jenkač radi ne znaju ni njegovi najbliži stranački kolege

Objavljeno: 08.11.2014. 14:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon što je šef novomarofske oporbe od gradonačelnika Darka Hrenića u petak ponovno zatražio ostavku, danas je priopćenjem za medije reagirao i Hrenić.

- Potaknut stalnim "bomardiranjem" ispraznim priopćenjima od strane predsjednika novomarofskog HDZ-a, o kojima često nemaju saznanja ni njegovi najbliži stranački kolege, želim građanima Novog Marofa i cijeloj javnosti priopćiti da su za vrijeme mojeg mandata ostvareni projekti u vrijednosti 110 milijuna kuna - kaže Hrenić, te ističe nagradu LOTUS 2011./12. za jedan od 10 najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj, kao i podatke portala Indeks.hr prema kojima je njegova gradska uprava treća po štedljivosti na području cijele zemlje.

>>Novomarofski HDZ traži Hrenićevu ostavku jer "priča bajke i malo radi"

- Najviše projekata Grad Novi Marof realizirao je od 2009. godine u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, Varaždinskom županijom i javnim poduzećima, a velik teret kredita koji Grad Novi Marof otplaćuje potpisan je pod vodstvom HDZ-a u 2009. godini, iznosi 18 milijuna kuna i sada ga otplaćujemo u iznosu od 2,8 milijuna kuna godišnje, i tako će biti sve do 2021. godine - napominje novomarofski gradonačelnik, navodeći projekte na kojima trenutno radi.

Između ostaloga, kako stoji u priopćenju, riječ je o školi u Oštricama (30 milijuna kuna), istočnoj obilaznici (40 milijuna kuna), rekonstrukciji ceste Podrute-Mađarevo (7 milijuna kuna), sanaciji odlagališta Čret (20 milijuna kuna), Srednjoj školi Novi Marof (30 milijuna kuna), te nogostupa na županijskim cestama u vrijednosti 5 milijuna kuna i nastavka izgradnje kanalizacije u vrijednosti 10 milijuna kuna.

- Teško je pobrojati sve što sam radio sa svojim suradnicima u zadnjih pet godina, ali zajedno smo napravili najviše što se moglo u ovim teškim recesijskim vremenima. Siniša Jenkač neprestano iskrivljuje navedene i javne činjenice iza kojih odgovorno stojim, i želi stvoriti klimu za nepotrebno izazivanje izvanrednih izbora - kategoričan je Hrenić, koji zbog toga poziva Jenkača da podnese ostavku na mjesto gradskog vijećnika jer smatra da bi "takvi izbori Proračun Grada Novog Marofa oštetili za 200 do 400 tisuća kuna, a imali bi jedinu svrhu da on sebi i svojim najbližim suradnicima osigura fotelju."

- Siniši Jenkaču javno postavljam nekoliko konkretnih pitanja: Na koji način HDZ Novog Marofa može imati bolju suradnju s Vladom RH pod vodstvom SDP-a i Varaždinskom županijom, nego što je ona sada? HDZ je vladao Novi Marofom od 1991-2009 i molim da se popišu investicije u tih 18 godina, osim što znamo da je u to vrijeme zatvoren Levis i BBS. Da li je gradonačelnik HDZ-a, nakon što je izgubio na izborima u 2009. godini, primao naknadu iz gradskog proračuna 6 mjeseci i time građane stajao 150 tisuća kuna? - zaključuje Hrenić svoje priopćenje.

 

 

Komentari