Dubravko Bilić: Vijećnik Horvat sije mržnju, netoleranciju i primitivizam

Objavljeno: 24.11.2014. 15:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Sjednica Gradskog vijeća Grada Ludbrega sazvana je za 26. studenoga te bi se na njoj trebalo glasovati o proračunu.

Gradski vijećnik Goran Horvat (HDZ) na svom je Facebook profilu, govoreći o ovoj sjednici, najavio da "gostuje veliki cirkus u našem gradu bit će direktni prijenos preko radija i Fb portala. Neviđene atrakcije pojedinaca i grupa, čuda neviđena".

Na na ovo prozivanje reagirao je danas javnim priopćenjem gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Priopćenje gradonačelnika Bilića prenosimo u cijelosti:

Kao gradonačelnik Grada Ludbrega i predsjednik SDP-a Ludbreg prisiljen sam reagirati javnim priopćenjem na učestale primitivne i šovinističke izjave vijećnika Gradskog vijeća Gorana Horvata kojima pretvara cijeli Ludbreg u svoju prljavu cirkusantsku priču. Njegovo neprimjereno ponašanje počelo je na posljednjoj sjednici gradskog vijeća kada je u "nadahnutom i od mentora pripremljenom" govoru javno prijetio meni, ali i zaposlenicima gradske uprave "vjerojatno će se jednog dana ploča okrenuti i nemojte misliti da ne bude žrtava" te iznoseći cijeli niz šovinističkih uvreda na moj račun.

Odlučio sam tada ne reagirati i ne spuštati se na takvu razinu. Međutim, vijećnik Horvat je i dalje nastavio putem svojeg Facebook profila sijati mržnju, netoleranciju i primitivizam koji je očigledno dio njegovog "profila". Očito da svoje uzore pronalazi u šovinističkoj ideologiji koja je i u Ludbregu ostavila ružne i neizbrisive tragove, a oživljavanje tih ideja je dio programa klike koja je isturila Gorana Horvata da u njihovo ime vrijeđa, prijeti i plaši pristojne građanke i građane Ludbrega.

Čini se kao da su ovakvi primitivni istupi pa čak i prijetnje postali uobičajeni u našoj Županiji, što me doista žalosti i brine da pojedinci pod okriljem stranaka misle da mogu raditi što god zažele.

Apeliram stoga da se vijećnice i vijećnici Gradskog vijeća i političkih stranaka ograde i osude primitivno, nedemokratsko i šovinističko ponašanje vijećnika Gorana Horvata koje je nezabilježeno u političkoj povijesti Ludbrega.

Komentari