Je li dožupan Alan Košić u sukobu interesa zbog PZC-a Varaždin?

Objavljeno: 31.08.2014. 18:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je 28. kolovoza postupak za odlučivanje o sukobu interesa Alana Košića, HNS-ovog zamjenika župana Varaždinske županije.

Kako piše u odluci, objavljenoj na službenim internetskim stranicama Povjerenstva, dožupan Košić je možda kršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa tako što je istovremeno bio zamjenik župana i član Nadzornog odbora trgovačkog društva PZC Varaždin.

Naime, prema zakonu dužnosnici ne mogu biti članovi nadzornih odbora trgovačkih društava.

- Povjerenstvo je u postupku provjere podataka iz podnesenih izvješća o imovinskom stanju dužnosnika Alana Košića steklo saznanja da je dužnosnik obavljao funkciju predsjednika nadzornog odbora trgovačkog društva PZC Varaždin te je za obavljanje funkcije primao naknadu od 42 000 kuna godišnje - objašnjeno je u odluci.

Prema podacima Trgovačkog suda u Varaždinu Povjerenstvo je utvrdilo da je Košić do 9. listopada 2013. godine bio upisan kao predsjednik nadzornog odbora PZC-a Varaždin. Odnosno, to bi značilo da je Košić oko četiri mjeseca, od lipnja 2013. kada je stupio na dužnost zamjenika župana, obavljao obje funkcije

Povjerenstvo će podatke o ovom slučaju zatražiti od PZC-a Varaždin, Porezne uprave i drugih nadležnih tijela.

Također, dožupan Košić dobio je rok, od 15 dana nakon primanja odluke Povjerenstva, da se pismeno očituje o razlozima pokretanja postupka.

Na sjednici Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održanoj u četvrtak pokrenuti su takvi ili slični postupci protiv još 34 dužnosnika ili bivših dužnosnika.

Komentari