Na Sajmu lova, ribolova, prirode i turizma u Varaždinu izložba zmija i saznajte što sve još

Objavljeno: 02.10.2015. 14:00

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:43

Foto: Siniša Sović

Jubilarni 20. sajam održat će se na prostorima Gradske sportske dvorane u Varaždinu od petka, 9.10. do nedjelje 11.10.2015. Radi se o najvećem sajmu u Hrvatskoj za lov i ribolov, a uz izlagače, za građane su i ove godine pripremljene rekreativne aktivnosti, izložbe i enogastronomska ponuda.

Direktorica sajma, Maja Šimenc, predstavila je na današnjoj konferenciji program predstojećeg sajma. Istaknula je da će se pojačati edukativni dio sajma. Ove će se godine održati aktivnosti na 2000 četvornih metara prostora, a sudjelovat će stotinjak izlagača iz sedam zemalja – Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke, Rumunjske i Njemačke. Suorganizatori sajma također obilježavaju jubileje, Hrvatski lovački savez 90. godišnjicu, a Hrvatski športsko - ribolovni savez 80. godinu postojanja. Aktivnosti su predstavili Ivan Kutnjak, predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije i Marijan Kolednjak, tajnik Sportsko ribolovnog saveza. Pokrovitelji su grad Varaždin i Varaždinska županija.

Novost je održavanje izložba za posjetitelje, kao što je izložba Zoološkog vrta grada Zagreba za pet vrsta hrvatskih zmija. Izložbe je moguće posjetiti tijekom cijelog trajanja sajma, a to su ujedno Divljač hrvatskih krajeva, Izložba gljiva, Izložba prepariranih slatkovodnih riba te Izložba muzej u loncu. Otvaranje sajma je u petak, 9. listopada, a prva aktivnost je pripremanje lovačkog gulaša. Od ostalih aktivnosti ističe se sajamski kup u gađanju letećih meta u subotu i nedjelju u Ljubešćici te lov ribe udicom na plovak održat na jezerima u Ivancu u nedjelju.

Ulaznice za sajam moći će se kupiti na ulazu po cijeni od 25 kuna. Za učenike, studente i umirovljenike karta je 15 kuna, a ove godine uvedena je i obiteljska ulaznica po 60 kuna. Djeca do sedam godina ne plaćaju ulaz. Sajam je otvoren u petak i subotu od 9 do 19, a u nedjelju od 9 do 17 sati.

 

Komentari