Dva "Zlatna lava" za Ljubomira Kerekeša i predstavu "Skupština"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 25.06.2013. 08:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Varaždinski glumac i redatelj Ljubomir Kerekeš, na Međunarodnom festivalu komornog teatra "Zlatni Lav" u Umagu od 20. do 22. lipnja, osvojio je istoimenu nagradu u konkurenciji za najboljeg glumca festivala.

Kerekeš je nagradu osvojio za ulogu Oršuša u autorskoj predstavi „Skupština“, koja je također osvojila nagradu "Zlatni lav" u konkurenciji najbolje predstave prema ocjenama publike.

Inače, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu je na prestižnom regionalnom festivalu Zlatni lav Umag sudjelovalo, osim sa predstavom „Skupština“, sa još dvije autorske predstave Ljubomira Kerekeša- predstavom „Debitanti“ i „Povratak ratnika“, koje su također izuzetno dobro primljene pred umaškom publikom, i sa predstavom "Ruke po Ranku".

Primivši dvije nagrade "Zlatni Lav" na svečanoj dodjeli nagrada i zatvaranju festivala, Ljubomir Kerekeš je istaknuo: „Svaka nagrada je posebna i lijepo ju je primiti, to nas uveseljava, što nažalost prekratko traje. Obje nagrade su izuzetno važne, ali priznajem, ipak mi je malo draža nagrada publike nego nagrada struke, jer mi glumci ipak ne smijemo zaboraviti da sve radimo za publiku. Napomenuo bih još kako je odlazak predstava "Skupština", "Povratak Ratnika" i "Debitanti" na festival "Zlatni Lav" u Umag omogućio je PZC Varaždin d.d. koji je prepoznao važnost tog kulturnog događaja. Veliko im hvala na tome."

Festival "Zlatni Lav" Umag - čiji je idejni začetnik i glavni organizator, poznati redatelj Damir Zlatar - Frey, ove se godine održao po četrnaesti put, a pred mnogobrojnu umašku publiku doveo je brojne umjetnike iz Hrvatske i regije u devet predstava koje su konkurirale za nagradu "Zlatni Lav Grand Prix" (najbolja predstava prema ocjeni žirija) koju je osvojila predstava "Do tu sega gozd" i nagradu Zlatni lav za najbolju predstavu (prema ocjenama publike) koju je osvojila predstava "Skupština".

Nagradu za najbolju glumicu festivala dobila je Vesna Pernarčić za ulogu Marlene Dietrich. 

 

Komentari