Izložba Kazimira Kišasondija u Gospodarskoj školi

Objavljeno: 16.03.2011. 10:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: ss-gospodarska-vz.skole.hr

U Galeriji varaždinske Gospodarske škole večeras će biti otvorena izložba slika varaždinskog slikara Kazimira Kišasondija pod naslovom "Grad na zlatnom brijegu".

Izložba Kazimira Kišasondija će biti otvorena u 18 sati u izložbenom prostoru Gospodarske škole u ulici Božene Plazzeriano u Varaždinu.

Kazimir Kišasondi je inače rođen u Bjelovaru 1954. godine gdje je završio Klasičnu gimnaziju i Srednju glazbenu školu. Diplomirao je i magistrirao na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

1976. godine peselio se u Varaždin gdje živi i djeluje i danas. Slikarstvom se intenzivno bavi posljednjih 5 godina.

Profesorica Gordana Kokanović-Krušelj ovako je opisala Kišasondijev slikarski rad:

- Kišasondi je zaokupljen harmonijom boja i oblika bez suvišnog dekora. Posvećen je slikanju dojma, što djeluje kao riječ navrh jezika, riječ koje tek što se nismo sjetili. Panorama će nas tako asocirati na nama poznatu građevinu koju on neće prikazati kao objekt preslikan na platno, već kao atmosferu preblagdanskog očekivanja. Ispod njegovog kista Stari grad prestaje biti samo predmet i postaje biće, ponekad postavljeno u pejzaž iz prostora bajkovitosti. Odlike su to sugestivnog autorskog potpisa, stila ispunjenog istovremeno energijom i osjećajnosti – navodi profesorica Kokanović-Krušelj.



Komentari