godina u znaku glazbe

61. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži okupit će 40 pjevačkih zborova iz Hrvatske

Objavljeno: 25.04.2018. 16:54

Zadnja izmjena: 25.04.2018. 16:57

Čak 40 pjevačkih zborova s ukupno 1400 sudionika nastupiti će na Glazbenim svečanostima  hrvatske mladeži koje će se 2. i 3 svibnja ove godine po 61. puta održati u Varaždinu pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Program su predstavili zamjenik župana Varaždinske županije, ujedno i predsjednik Državnog povjerenstva Tomislav Paljak i pročelnik natjecanja Stjepan Levanić koji je naglasio kako se radi o renomiranoj manifestaciji koja ima dugu i bogatu povijest.

- Ove svečanosti su državno natjecanje pjevačkih zborova i zato je važno napomenuti kako od 40 zborova ove godine imamo čak osam zborova iz naše Županije. Daleke 1968. godine krenuli smo s domaćinstvom, i tu su velike zasluge pokojnog profesora Marijana Zubera. Do sada je iz tih svečanosti iznjedreno jako puno umjetnika, glazbenika svjetskog glasa, a nadamo se  da će netko i od ovogodišnjih natjecatelja u bližoj ili daljnjoj budućnosti napraviti lijepu karijeru – rekao je Levanić 

Zamjenik župana Tomislav Paljak zaželio je svima puno sreće te se dotaknuo značaja Glazbene škole koja je izvršni organizator natjecanja i koja ove godine slavi 190 godina postojanja.

- Svečanosti su se svojom kvalitetom ukorijenile kao pravi brend. Ovom manifestacijom potencira se razvoj glazbene kulture kod mladih, a kada imate više od tisuću sudionika iz cijele države, tada možemo govoriti i velikim mogućnostima za prezentaciju na turističkome području. Meni je posebno drago da će se iz naše županije natjecati čak osam zborova i to neki dolaze iz malih sredina što je za svaku pohvalu – rekao je Paljak 

 

Komentari