7 stvari koje ne smijete propustiti tijekom Adventa u Varaždinu ove godine

Objavljeno: 18.11.2015. 19:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: ilustracija

Danas je u gradskoj vijećnici javnosti predstavljen bogati program Adventa u Varaždinu, nakon što je prošlogodišnji koncept, s klizalištem na Kapucinskom trgu, opravdao sva očekivanja i razveselio veliki broj Varaždinaca svih uzrasta.

Ove će se godine adventska događanja proširiti i po prostoru povijesne jezgre, a program kojega su, između ostalih, na današnjoj konferenciji za tisak predstavili gradonačelnik Habuš i Branka Tropp ispred Turističke zajednice, odvijat će se u razdoblju od 27. studenoga 2015. do 17. siječnja 2016. godine.

Evo što očekuje Varaždince i sve posjetitelje:

1. Klizalište od 600 m2

Na Kapucinskom će se trgu postaviti klizalište od 600 m2 koje će ove godine biti nadograđeno stazom za klizanje dužine 100 metara. Klizalište će biti otvoreno do 17. siječnja 2016. godine, a u tom će se periodu na Kapucinskom trgu svakog vikenda odvijati raznovrsni glazbeni programi.

2. Prljavci i Opća opasnost

U subotu 5. prosinca povodom Dana Grada Varaždina na Kapucinskom trgu svirati Prljavo kazalište, a 2015. će se godina ispratiti uz koncert Opće opasnosti.

4. Kuća Djeda Mraza

Uz klizalište će do 3. siječnja 2016. biti otvorena i Kuća Djeda Mraza u kojoj će za najmlađe biti organizirane radionice i igraonice. Svi će zabavni programi na Kapucinskom trgu biti besplatni, a cijene klizanja i najma klizaljka ostale su iste kao i prošle godine.

5. 3D instalacije

Varaždinska je povijesna jezgra idealna kulisa za adventska događanja pa će se i na Trgu kralja Tomislava moći uživati u blagdanskom ozračju. Uz „živu“ jelku na Korzu će biti postavljen i vlakić Djeda Mraza te prigodne trodimenzionalne instalacije.

6. Zabave na Korzu

U periodu od 27. studenog do 31. prosinca na Korzu će se vikendom održavati zabavni programi za sve uzraste, a posjetitelji će u tome periodu moći uživati u blagdanskoj ugostiteljskoj ponudi u drvenim kućicama. Isto tako, Međunarodna će novogodišnja utrka 38. puta startati s Korza.

7. Prigodna prodaja

U Pavlinskoj će ulici biti postavljen adventski vijenac, te će se odvijati programi povodom paljenja adventskih svijeća, a na Franjevačkom će se trgu postaviti drvene kućice za prigodnu prodaju.

Uz gradonačelnika i direktoricu Turističke zajednice, program su tijekom današnje tiskovne konferencije još najavili ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik i Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin, te Petra Košćak (Vindija) u ime izvršnih organizatora i generalnog sponzora ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu.

Komentari