bolji nego ikad

A NA KRAJU 'SVE U 3...' Ovogodišnji 8. Tjedan smijeha bit će još smješniji

Objavljeno: 10.02.2017. 15:28

Zadnja izmjena: 10.02.2017. 15:36

Ovogodišnje izdanje Tjedna smijeha odlazi još jedan korak dalje u odnosu na ranije - tako da ćemo ovaj put imati čak 41 predstavu u svim gradovima i nekim općinama naše županije.

To su na današnjoj presici izjavili Ljubomir i Jan Kerekeš, organizatori i glumci, zahvaljujući kojima ćemo se imati čemu zdravo nasmijati od 10. do 19. ožujka. I s ovolikim brojem predstava - što je desetak više nego prošle godine - vjerojatno će se nadmašiti brojka od 8 tisuća posjetitelja. A već ga ta brojka čini najposjećenijim kazališnim festivalom u našoj zemlji.

Glumci i karikaturisti

Na pozornicama diljem našega kraja prodefilirat će brojna poznata imena hrvatskog glumišta, poput Ksenije Pajić, Zijada Gračića, Mile Elegović, Ecije Ojdanić i brojnih drugih. Ima predstava za sve uzraste - primjerice, klinci će sigurno uživati u komediji "A je to" inspiriranoj poznatim crtanim filmom. 

Osim predstava, bit će i popratnog programa - očekuje nas bogata izložba hrvatskih karikaturista. Uz sve ovo bit će i humanitarnih akcija - o čemu ćemo već detaljno izvještavati. Možda treba spomenuti i to da će ovaj put biti jako puno glumica koje će nastupati - i u tome je ovogodišnji Tjedan bogatiji od svih dosadašnjih. Bit će na kraju i obavezna premijera, ovaj je put odabrana predstava intrigantnog naziva 'Sve u 3...'.

Puno troškova, a potpora...

Tjedan smijeha ima i svoju ozbiljnu, financijsku stranu priče. On se pokriva od prodaje ulaznica, a tu su i sponzori koji omogućavaju da sve profunkcionira. Ulaznice se mogu nabaviti po raznim cijenama - od 25 do 60 kn - a ove se godine one neće moći rezervirati. No, moći ćete ih nabaviti online, kao i na blagajni HNK.

- Nije nam cilj zgrtati peneze, nego dokopati se nekih sredstava koja bi u nešto uložili. - objašnavao je novinarima otac Kerekeš, navodeći da sveukupni troškovi Tjedna smijeha iznose oko 300 tisuća kuna, a Ministarstvo kulture, županija i grad za to izdvajaju 0 kuna. I slovima - nula kuna. Ali Tjedan smijeha ide dalje, nema minusa, ostaje i dalje jedini festival koji sam sebe isplaćuje.

Komentari