Alternet - nova mreža hrvatskih alternativnih portala

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 18.02.2011. 19:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Umjesto ritualnog naricanja nad posljedicama ekonomske krize i aktualnim stanjem medija, koji prijete da taj prostor unište, organizatori ističu kako su oni odabrali inicijativu i snažniji angažman

Alternet je novoosnovana mreža vodećih hrvatskih alternativnih portala. Organizirana  je kako bi sačuvala i proširila prostor neovisnog, ozbiljnog i odgovornog medijskog pristupa relevantnim temama društva, kulture, politike i umjetnosti. Umjesto ritualnog naricanja nad posljedicama ekonomske krize i aktualnim stanjem medija, koji prijete da taj prostor unište, organizatori ističu kako su oni odabrali inicijativu i snažniji angažman.

Alternet okuplja sljedeće portale: Booksa.hr, H-Alter.org, Kulisa.eu, Kulturpunkt.hr, Lupiga.com, Teatar.hr, Zarez.hr i Queer.hr. Svaki od portala zadržava potpunu uređivačku autonomiju, a zajednički pokreću i organiziraju akcije čiji je osnovni cilj podizanje svijesti o neprocjenjivoj društvenoj važnosti alternativnog javnog informiranja, komentiranja i izvještavanja.

Komentari