NOVA IZLOŽBA

„Amor omnia vincit“ varaždinskog autora Zlatana Pinteka u zgradi Scheier

Objavljeno: 08.07.2020. 18:48

Zadnja izmjena: 08.07.2020. 19:00

Otvorenje izložbe instalacije „Amor omnia vincit“ varaždinskog autora Zlatana Pinteka održat će se u utorak, 14. srpnja 2020. godine u 18 sati u zgradi Scheier.

Izložbu će na otvorenju predstaviti upraviteljica zgrade Scheier, Kristina Pongrac, i umjetnik, autor izložbe, Zlatan Pintek.

Ovaj društveno-kulturni i umjetnički program jedan je od 20 ovogodišnjih programa u sklopu projekta Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier. 

Akademski umjetnik Zlatan Pintek iz Varaždina dosad je izlagao na više skupnih i samostalnih izložbi kod nas i u inozemstvu. Radio je kao likovni suradnik na predstavi "Glasi iz planina"u režiji Renea Medvešeka (ZKM),na obnovi fresaka BDM Višnjica s Antom Jerkovićem, vanjski je suradnik udruge ZMAG,Vukomerić te je dobitnik raznih priznanja i pohvalnica za svoj rad (LUV Varaždin,Volosko Mandrać, Galerija Dubrave kraj Brčkog..).

Autor ovu izložbu, između ostalog opisuje na sljedeći način: - Instalacija "Amor omnia vincit" priča je o vlastitoj djedovskoj kući, koja je pod teretom vremena napuštena, oronula i srušena. Njenu građu, grede, prozori, vrata, razni predmeti, panjevi… slažem u instalaciju uz vlastitu intervenciju bojom, znakom i šifrom. Iznova spojen materijal nudi novi život, ali isto tako pokazuje ranjivo postojanje pojedinca. 

Izložba „Amor omnia vincit“ bit će otvorena od 14. do 23. srpnja 2020, a vrata zgrade Scheier otvorena su od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati.

Komentari