Bednjanska predstava „Na sudu“ putuje na državnu smotru u Pazin

Objavljeno: 20.03.2015. 08:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Bednja

Sjajan uspjeh ostvarili su dramski amateri KUD-a Josipa Genca iz Bednje na 7. županijskoj smotri glumačkih amatera koja je prošlog vikenda održana u Ludbregu.

U jakoj konkurenciji osam amaterskih kazališnih družina iz cijele naše županije svojom su predstavom „Na sudu“, autora Josipa Podsečkog, aktualnog predsjednika KUD-a, osvojili prvo mjesto i plasman na državnu smotru.

To znači da će glumci braniti boje Varaždinske županije na državnoj smotri glumačkih amatera što će se od 8. do 10. svibnja održavati u Pazinu.

Nadahnutom izvedbom predstave i izvornim humorom poniklim iz narodne mudrosti i dovitljivosti, osvojili su i simpatije prosudbenog povjerenstva kojemu je na čelu bio Joško Ševo, poznati glumac i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti, koji je glumcima, posebno protagonistima, uputio mnoštvo komplimenata, a predstavu ocijenio kompletnim i zaokruženim djelom.

Josip Podsečki proglašen je najboljim glumcem, dok je posebno priznanje na glumačkom umijeću upućeno i Danijelu Češnjaju. U predstavi glume i Karmen Grobenski, Snježana Bistrović, Zlatko Šeruga i Štefica Svržnjak.

Komentari