ujedinili se bivši učenici

Bivši učenici, a danas poznati glazbenici pripremili koncert za 190. godina Glazbene škole

Objavljeno: 20.10.2018. 17:05

Zadnja izmjena: 20.10.2018. 17:09

Unatoč brojnim projektima u kojima sudjeluju i koje pripremaju, kao ni obveze koje im nosi pedagoški rad nisu spriječile troje bivših učenika varaždinske Glazbene škole da se ujedine i pripreme koncert uz 190. godina svoje škole.

Operna prvakinja zagrebačkog HNK-a Valentina Fijačko Kobić, pijanistica Ivana Godec-Vinceković i Krešimir Lazar na violončelu svoje su prve glazbene korake napravili upravo u slavljeničkoj školi, koja je doduše u njihovo vrijeme glazbenog odrastanja bila na drugoj lokaciji, no prijateljstva stvorena u te dane traju i danas.

„S Ivanom Godec Vinceković poznajem se, rekao bih od malena. Krenuli smo zajedno na dječji zbor i cijeli studij smo surađivali, pa smo i na akademiji imali nekoliko projekata zajedno. I nekako je bilo logično da Glazbenoj školi u Varaždinu povodom ove velike obljetnice poklonimo izvedbu Sonate za violončelo i klavir Sergeja Rahmanjinova", istaknuo je Krešimir Lazar, poznati hrvatski violončelist, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i šef Varaždinskog komornog orkestra.

Komentari