Narednog petka, 1. veljače, održat će se Svečani bal Varaždinske županije na kojemu će biti praizveden „Sentimentalni valcer“ Davora Bobića.

Turistička zajednica Varaždinske županije oživljavanje balske tradicije najavljuje kao promociju svega najboljeg u Varaždinskoj županiji: glazbe, plesa, mode, enoloških dosega i posebno gastronomije. Upravo zbog toga, kada je riječ o glazbi, zadaća skladanja valcera pripala je Davoru Bobiću, ravnatelju Baroknih večeri i najizvođenijem hrvatskom skladatelju.

Bobić, s kojim smo razgovarali uoči preizvedbe sljedećeg petka, valcer opisuje „sentimentalnim“, kako mu i naziv govori, te ističe da ga je posvetio svojoj kćerki Ruti i Moniki Zlatarek. „Valcer će biti u bečkom stilu bala, ali ipak sam ja iz ruske škole, pa sam ga nazvao sentimentalnim“, rekao nam je Bobić koji se osvrnuo i na određene kontroverze koje je u lokalnoj javnosti izazvala najava Svečanog bala.

- Izuzetno mi je drago što se bal vraća u Varaždin, ali jako sam žalostan zbog konfrontacija do kojih je došlo u Varaždinu. Potkopavamo sami sebe i to mi jako teško pada jer u Švedskoj, Americi, Osijeku i Dubrovniku, gdje non-stop putujem, vidimo da nas nas ljudi doživljajaju drugačijima. Zato mislim da bi trebali podržati takvu akciju i držati se zajedno, a ne biti razjedinjeni. Stvarno imamo priliku biti lider Hrvatske u svemu – izjavio je Bobić.

Komentari

27.01.2019. 17:40h Zadnja izmjena: 27.01.2019. 18:45