presica u zlatnim goricama

BOBIĆ NAJAVIO - EKSTAZU Pročitajte program 49. Baroknih večeri!

U prekrasnom ambijentu izletišta Zlatne Gorice danas su najavljene predjubilarne – 49. Varaždinske barokne večeri kojima je zemlja partner Kraljevina Švedska.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.07.2019. 12:54

Zadnja izmjena: 11.07.2019. 13:35

Foto: Luka Šalamun

U prekrasnom ambijentu izletišta Zlatne Gorice danas su najavljene predjubilarne – 49. Varaždinske barokne večeri kojima je zemlja partner Kraljevina Švedska.

Povodom ostvarenog partnerstva konferenciji za medije nazočila je i veleposlanica Kraljevine Švedske, Nj. E. Diana Helen Madunic, dok su ispred Grada Varaždina i Varaždinske županije govorili zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

Ravnatelj Baroknih večeri Davor Bobić, od 12 festivalskih dana i 30 koncerata, posebno je izdvojio dva datuma: 22. rujna kada nastupa „Romeo i Julija“, te 27. Rujna kada nastupa ansamnbl iz Stockholma koji izvodi baroknu glazbu Južne Amerike: „Romeo i Julija sa svojim ludim programom publiku će dovesti do ekstaze, jer glume, plešu... a na kraju prgrama će izvesti i Abbine pjesme u baroknoj interpretaciji“, naglasio je Bobić.

Podrška i Grada i Županije

Zamjenica varaždinskog graodnačelnika Malenica rekla je kako je podrška Grada Varaždina Baroknim večerima neupitna i veliki faktor promocije grada Varaždina u svijetu. „Posebno veseli izlazak Baroknih večeri iz zatvorenih prostora na ulice i trgove“, rekla je Malenica kada je riječ o programu. Natalija Martinčević naglasila je kako i Varaždinska županija već niz godina snažno podupire Barokne večeri, a ove godine odlučili su i povisiti financiranje na iznos od 185.000 kuna. „Smatramo da taj festival to zavrijeđuje jer se koncerti održavaju diljem županije, a ove godine će se održati i u Skupštinskoj dvorani Županijske palače – što smo pokrenuli prošle godine“, rekla je Martinčević.

Ovdje pročitajte cjelokupni program 49. Varaždinskih baroknih večeri:

Komentari