Bogat program ivanečke knjižnice za "Mjesec hrvatske knjige"

Objavljeno: 21.09.2014. 18:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Ivanec

Ovogodišnji „Mjesec hrvatske knjige“ bogatim kulturnim programom obilježit će ivanečka Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“. „Mjesec hrvatske knjige“ obilježava se u listopadu, a mnogobrojne aktivnosti odvijat će se u knjižnicama diljem Hrvatske.

Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ u Ivancu započet će obilježavanje s akcijom „Vratimo zaboravljene knjige bez naplate zakasnine“, što će trajati od 15. listopada do 15. studenog.

Održat će se tradicionalni recital posvećen žiteljima grada Ivanca, „Ivanečki pjesnički krug svome gradu“, 16. listopada s početkom u 18 sati.

Za djecu iz dječjeg vrtića „Ivančica“ organizirat će se prvi susret s knjigom, a osnovnoškolci će upoznati knjižnicu, njezinu povijest i pravila te će se moći upisati kako bi mogli posuđivati knjige. Pod stručnim vodstvom održavat će se likovne radionice za djecu predškolske i mlađe školske dobi, svakog četvrtka u 17 sati.

Za ljubitelje fotografije, zasigurno će biti zanimljiva izložba „Ded v bronju“ mladog ivanečkog fotografa Domagoja Severa, što će se otvoriti 21. listopada u 18 sati.

Programom je planirano i predstavljanje Zbornika 34. kajkavskog književnog natječaja „Draga domača rieč“ za pjesničke i prozne radove na domaćoj kajkavštini, što će se održati 14. studenog u 18 sati.

Komentari