Noć muzeja

Bogat program za posjetitelje dvorca Trakošćan

Objavljeno: 18.01.2016. 13:42

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 15:21

Odlučite li Noć muzeja, 29. siječnja, provesti u drevnom dvorcu grofova Drašković u Trakošćanu, svakako se pripremite na atraktivan izlet u prošlost. Muzejska ustanova Dvor Trakošćan za sve svoje posjetitelje – kojih se u Muzejskoj noći iz godine u godinu okuplja sve veći broj - priređuje maštovit i zanimljiv program pa će posjet „biseru Hrvatskoga zagorja“ i ovoga puta nedvojbeno prerasti u zanimljiv i nesvakidašnji kulturni događaj.

Svjedoči o tome i podatak da će svim posjetiteljima od 18 do 24 sata na raspolaganju biti besplatni noćni obilazak dvorca, a u istom vremenu će na južnoj dvorskoj terasi moći razgledati i izložbu Kluba mladih filatelista Trakošćan. Moći će se pridružiti i predavanju koje će u polivalentnoj dvorani održati filatelist Bojan Bračič  na temu „Što je filatelija?“

Nadalje, za posjetitelje će u dva termina, u 19 i 21 sat, biti odigrana predstava „Grofica Lujza“, a održat će se i edukativna radionica s prikazom izrade grofičinih ruža, „kinča“ i jurjevskih vijenaca. Sve to bit će popraćeno druženjem uz degustaciju pečenih „bicikljina“ u dvorskoj kuhinji.

U Noć muzeja uključit će se i Turistička zajednica Trakošćan čije će predstavnice, slijedom višegodišnjeg običaja, na starinskom štednjaku u dvorskoj kuhinji peći „bicikljine“ i nuditi ih posjetiteljima. Neće izostati ni ponuda hotela Trakošćan, koji će te večeri u svojoj ugostiteljskoj ponudi imati pravu okrepu za sve koji ogladne nakon obilaska dvorca – vruće kobasice uz kuhano vino i čaj. Za glazbeno raspoloženje pobrinut će se Kavaliri.

Komentari