do sljedećeg susreta

Bogatim programom završio 20. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi

Objavljeno: 26.09.2016. 09:58

Zadnja izmjena: 26.09.2016. 10:10

I posljednjeg festivalskog dana u Lepoglavi je bilo vrlo živo. Dan je započeo svečanom misom u crkvi Blažene Djevice Marije, nastavljen je svečanim mimohodom ulicama Lepoglave i zabavnim programom Lepoglavski kušlec, da bi na koncu Festival bio svečano zatvoren.

Za odličnu popodnevnu atmosferu na festivalu i ove su se godine pobrinuli članovi KUD-a Lepoglavski pušlek, a kulturno-umjetničkom i zabavnom programu nastupili su tamburaški orkestri, mažoretkinjie i KUD-ovi iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

- S pravom možemo reći kako je tijekom četiri festivalska dana naša mala Lepoglava bila europska prijestolnica čipkarstva – istaknuo je na svečanosti zatvaranja 20. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ove je godine na festivalu nastupilo čak devet europskih zemalja, Lepoglavu su posjetili brojni gosti - među kojima i deset veleposlanika akreditiranih u Republici Hrvatskoj. Festivalska je publika mogla vidjetičak tridesetak izložbi na kojima se prezentirala čipkarska tradicija Europe.

Komentari