Predstavljanje knjige "Varaždin - putovanje u prošlost" Borisa Ratkovića

Piše: eVz

Objavljeno: 20.12.2012. 08:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Predstavljanje knjige "Varaždin - putovanje u prošlost", autora Borisa Ratkovića održat će se u četvrtak, 20. prosinca s početkom u 19 sati u klubu Europa Media u zgradi HNK Varaždin.

Knjiga "Varaždin - putovanje u prošlost" do sada je najopsežniji publicistički rad Borisa Ratkovića, umirovljenog dopisnika redakcije
Večernjeg lista i suradnika brojnih lokalnih redakcija, kojim on obilježava 50 godina novinarskog rada.

Za njegov doprinos afirmaciji Varaždina i regije, Boris Ratković je nedavno dobio Plaketu Grada Varaždina u povodu rijetkog jubileja pola stoljeća novinarskog rada.

Knjiga "Varaždin - putovanje u prošlost" predstavlja izbor točno stotinu priča, crtica i zanimljivosti iz varaždinske prošlosti, koje je odabrao i za objavu priredio urednik projekta Zlatko Mehun.

Svih stotinu priča istodobno je u knjizi prevedeno na engleski i njemački jezik u prijevodu prof. Sanje Sekol.

Knjiga je na 250 stranica bogato ilustrirana fotografijama iz prošlosti i sadašnjosti Varaždina i cijele županije koje je za tisak pripremio poznati varaždinski fotograf Darko Gorenak.

Stoga ova knjiga predstavlja svojevrsnu "turističku povjesnicu" varaždinskog kraja i sigurno će obogatiti ponudu izdanja o Varaždinu i županiji sve brojnijim turistima koji navraćaju u naš kraj.

Također je vrlo podesna kao skroman, ali zanimljiv poslovni dar mnogim gospodarstvenicima koji posluju na svjetskom tržištu.

Prema našim saznanjima, to je i prvi izdavački projekt nakon potvrde o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji koji je istodobno tiskan na tri službena europska jezika - engleski, njemački i hrvatski.

Knjiga "Varaždin - putovanje u prošlost" izdavački je prvijenac varaždinske tvrtke MEDIEM d.o.o koja se bavi medijskom produkcijom, odnosima s javnošću, te poslovnim i kriznim komuniciranjem.

Tiskana je u nakladi od dvije tisuće primjeraka u tiskari AKD u Zagrebu.

Komentari