'Budi In'

Foto - Bosilj: Drago mi je da se sve više djece odlučuje za obrtnička zanimanja

Grad Varaždin

Objavljeno: 08.11.2023. 19:30

Zadnja izmjena: 08.11.2023. 19:30

Gradonačelnik Neven Bosilj danas je zajedno s predsjednikom Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimirom Baisom te pročelnicom Slađanom Miočić obišao obrtničke radionice u sklopu projekta 'Budi IN i odaberi obrtničko zanimanje' koje su se održale u sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin.

Organizator ovog projekta je Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin, u partnerstvu s Gradom Varaždinom. Projekt Budi IN je namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola, a cilj je usmjeriti ih i potaknuti da kod upisa u srednje škole odaberu obrtnička zanimanja. Brojni obrtnici su kroz praktični rad na radionicama prezentirali svoja zanimanja, a učenici su sudjelovali u izradi gotovog proizvoda. Na poziv Udruženja odazvalo se više od 600 djece iz osnovnih škola s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije.

- Više nije "in" samo biti gimnazijalac, danas je "in", poput imena ovog projekta, biti obrtnik. Nakon završene gimnazije, ako ne nastavite obrazovanje na fakultetu, nemate struku, morate se školovati dalje, a obrtnici su zaista traženi na tržištu, trendovi se mijenjaju. Drago mi je da se sve više djece odlučuje za obrtnička zanimanja.

Radionice su posjetili i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković te pročelnik Varaždinske županije Miroslav Huđek.

Komentari