Varaždinci ga se već zaželjeli

Branko Bobić nakon 7 godina stanke otvorio izložbu pa sâmo otvorenje morao 'seliti' u veći prostor

Objavljeno: 03.03.2016. 19:37

Zadnja izmjena: 03.03.2016. 21:00

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Jedan od ponajboljih slikara varaždinskih motiva, Branko Bobić danas je u Varaždinu otvorio samostalnu izložbu, na kojoj javnosti predstavlja svoja djela nakon čak sedam godina stanke.

Da ga se, pak, kulturna javnost već zaželjela, svjedoči zanimljiv detalj s večerašnjeg otvorenja, koje se zbog neočekivano velikog broja ljudi u zadnji čas premjestilo iz prostora banke u obližnji hotel.

Izložba je, naime, postavljena u prostorima VABA d.d. banke u Varaždinu (Aleja Kralja Zvonimira 1) u sklopu nastavka projekta „Prijatelj umjetnosti“ kojemu je cilj dodatno promovirati stvaralaštvo varaždinskih likovnih umjetnika.

Bobić se ovdje predstavlja opusom „Vlakovi“ te „Zidovi“, koje će svi građani, koji bilo da samo uđu u prostore banke ili dođu „ciljano“ zbog izložbe, moći razgledati u naredna tri mjeseca.

Večerašnjem otvorenju izložbe nazočio je i gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, češki i slovački veleposlanici, kao i predstavnici banke iz Češke i Slovačke. Tko je još došao i kakva je bila atmosfera provjerite u našoj fotogaleriji:

Komentari