Predstava Kazališnog studija mladih

Britanski 'Skinsi' na varaždinski način: Generation Y sutra u HNK-u u Varaždinu

Objavljeno: 22.06.2016. 12:12

Zadnja izmjena: 22.06.2016. 15:52

U režiji Ksenije Krčar, Kazališni studio mladih Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu sutra, 23. lipnja, u 21:00 izvodi Generation Y, predstavu nastalu prema motivima britanske TV serije Skins.

Predstava je premijerno izvedena 23. travnja u Sceni „Zvonimir Rogoz“ HNK-a u Varaždinu, a na istom mjestu Generation Y možete vidjeti i sutra.

Milenijalci ili Generacija Y obuhvaća osobe rođene od početka 80-ih do 2000. godine – prvu generaciju koja odrasta na računalima. Govore nekoliko stranih jezika, teže obrazovanju i vrlo su liberalnih političkih stavova. Trude se promijeniti stvari i utjecati na svijet.

Generacija Y usmjerena je na sebe i ima izražen osjećaj vlastite vrijednosti, a ankete pokazuju kako se problem narcisoidnosti rodio na društvenim mrežama. U njihovu doživljavanju sebe veliku ulogu imao je način odgoja roditelja (Generacije X). 

Ovom predstavom otvara se niz društvenih pitanja te se upozorava na odgovornost i brigu prema sebi i drugima.

U predstavi sudjeluju: Karla Aračić, Tin Aračić, Karlo Bernik, Nikolina Herceg, Martina Kofjač, Kristina Kutnjak, Alan Obrstar, Lucija Pikija, Snježana Roško, Monika Roth, Jura Ruža, Pavla Vukalović i Mihael Županić.

Predstava nije primjerena za dječju publiku.

Komentari