Čakovečko Društvo hrvatskih književnika prošireno na Varaždin

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.03.2013. 09:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Jednoglasnom odlukom skupštine, čakovečki ogranak Društva hrvatskih književnika proširen je članstvom kolega iz Varaždina te će od sada nositi naziv Ogranak Čakovec-Varaždin.

Tako je ovaj ogranak krovne nacionalne organizacije pisaca (jedan od sedam u Hrvatskoj) poprimio međužupanijski odnosno regionalni karakter.

Za predsjednika je izabran mr. sc. Denis Peričić iz Varaždina, a za preostale članice Upravnog odbora doc. dr. sc. Andrijana Kos-Lajtman i Petrana Sabolek iz Čakovca.

Okvirni program rada predviđa jačanje suradnje sa zagrebačkom središnjicom i drugim ograncima DHK, kao i s gradskim ograncima Matice hrvatske i lokalnim udrugama, a posebice s Učiteljskim fakultetom u Čakovcu, gdje će biti i sjedište ogranka.

Ogranak će organizirati javne priredbe, intenzivirati nakladničku djelatnost, primati članove-suradnike i središnjici predlagati punopravne članove DHK s područja Varaždinske i Međimurske županije.

Ogranak ima 15 članova. Članovi s prebivalištem u Varaždinskoj županiji su mr. sc. Ernest Fišer, Željko Funda, Ivica Jembrih, mr. sc. Denis Peričić i Biserka Težački-Kekić, a s prebivalištem u Međimurskoj županiji mr. sc. Ljubica Duić, prof. dr. sc. Stjepan Hranjec, doc. dr. sc. Andrijana Kos-Lajtman, dr. sc. Emilija Kovač, mr. sc. Ivan Kutnjak, Josip Mihalković, Stanislav Petrović, Ladislav Radek, Petrana Sabolek i Mila Železnjak.

Komentari