Camerata Garestin i Chorus Angelicus na Baroknim večerima u sinagogi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.09.2013. 07:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U sklopu Varaždinskih baroknih večeri danas, 26. rujna u bivšoj sinagogi koncert će održati ansambl Camerata Garestin i Komorni zbor Chorus Angelicus pod ravnanjem zborovođe Anđelka Igreca.

Ansambl Camerata Garestin okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća, a svojim je imenom vezan za grad Varaždin te najveći hrvatski festival barokne glazbe "Varaždinske barokne večeri" gdje redovito nastupa od svog osnutka 2008. godine.

Zbor varaždinske katedrale Chorus Angelicus, kojeg je 1999. godine osnovao njegov zborovođa Anđelko Igrec, predvodi liturgijsko pjevanje u varaždinskoj prvostolnici, posebno svečano obilježavajući velike blagdane, obljetnice, ređenja i druga događanja.

Na programu koncerta, koji počinje u 20 sati, naći će se djela J. S. Bacha, a ovaj je nastup ujedno i dio "Projekta Varaždinska sinagoga".

Od koncerata koji se održavaju izvan Varaždina danas je na rasporedu koncert ansambla Telemann Consort Moscow u Festivalskoj dvorani u Krapini, s početkom u 19 sati.

U sklopu popratnih programa 43. Varaždinskih baroknih večeri danas će u palači Herzer u 19 sati biti otvorena dokumentarna multimedijska izložba "Vjera, ufanje, ljubav", koja će se moći razgledati do 20. studenoga.

Također, od danas do nedjelje, 29. rujna u Starom gradu i na Trgu M. Stančića moći će se razgledati 18. Međunarodna izložba cvijeća, koju organizira Udruga vrtlara Varaždinske županije.

Komentari