Carski ruski balet 14. travnja u varaždinskoj Areni

Objavljeno: 07.03.2011. 13:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: russianballet.com.au

Baletna senzacija stiže 14. travnja u Arenu Varaždin !

U izvedbi Carskog ruskog baleta - Imperian Russian Balet - na daske najljepše varaždinske dvorane stižu „Carmen" i "Bolero“.

Plesnu konstrukciju velike Bizetove opere „Carmen“ i Ravelovog „Bolera“ uprizorit će solisti renomiranog Carskog ruskog baleta iz Moskve. Radi se o velikim baletnim imenima od kojih je publika navikla vidjeti isključivo virtuozne plesne izvedbe..

Carski ruski balet svjetske slave pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta osnovan je 1994. godine, a sastoji se od 45 umjetnika među kojima se nalaze i oni koji su osvojili niz međunarodnih nagrada i koji su na popisu zaslužnih narodnih umjetnika Rusije.

Ravelov "Bolero" se smatra jednim od najvećih remek djela svjetske glazbe, a Maurice Ravel je za njega našao inspiraciju za snažni i siloviti ritam u ujednačenim, polaganim zvukovima teških strojeva u tvornicama.

Balet "Carmen" je poznati skladatelj Rodion Schedrin posvetio svojoj supruzi legendarnoj balerini Maji Pliseckaji. Nastao je na osnovu Bizetove opere "Carmen". Priču o ljubavi i strasti između Španjolca Don Josea i Ciganke Carmen prilagodio je plesnom izričaju, upotrijebivši isključivo gudače i velik broj udaraljki poput ksilofona i činela.

Jedan od najboljih baletnih ansambla na svijetu poziva vas da doživite njihovu plesnu čaroliju 14. travnja u Areni Varaždin!

Samo još mali dodatak - ulaznice za Carmen i Bolero - mogu se nabaviti na www.ulaznice.hr. Cijena je 80 kuna za tribine, 100 za parter i 200 za VIP.



Komentari