Carski ruski balet oduševio Varaždince

Objavljeno: 15.04.2011. 09:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Ruski Carski balet u varaždinskoj Areni bio je veliki mamac za Varaždince. Čak tri tisuće gledatelja sinoć je uživalo u izvedbi baletnih adaptacija Bizetove opere Carmen i Ravelovog Bolera.

Osim Carmen i Bolera, Rusi su izveli i dijelove iz najpoznatijih, takozvanih bijelih baleta Labuđe jezero i Ščelkunčika, a solistica Ana Paškova izvela je i solo točku na pjesmu Jacquesa Brela Ne me quitte pas.

Varaždinska publika sve je to odlično primila i nagradila dugotrajnim pljeskom. Ovo se ne viđa svaki dan, bio je zaključak posjetitelja na izlazu iz dvorane.

Carski ruski balet 1994. godine osnovali su Gedeminas Taranda, umjetnički direktor ansambla i član Bolshoi teatra te Nikolaj Anokhina, bivši solist trupe narodnih plesova Igora Moiseyeva, na inicijativu legendarne primabalerine Maje Plisetzkaye koja je počasna predsjednica Ansambla.

Većinu godine provode na turnejama diljem svijeta, a poznati su i hrvatskoj publici po brojnim rasprodanim nastupima širom zemlje. I varaždinska ih je publika imala prilike vidjeti prošle godine s izvedbom Labuđeg jezera, s kojom već danas gostuju u Zadru, u sklopu svoje turneje.


Komentari